Läntisempi Moskuan (peruskartassa nimenä Moskova) uuneista sijaitsee lähellä yhteismaan ja Valtionmaan rajaa, noin 350 metrin päässä Fellmanin uuneilta Hallapurolle päin. Uunille on tieltä matkaa noin 50 metriä.
Uunia ympäröi tiheä ja nuori koivuviita. Uunin ympärillä ja takana on laajoja kaivantoja, joista ainakin osasta on louhittu kalkkia. Uuni onkin mahdollisesti perustettu kalkkilouhokseen, mutta sisäseinien runsaan lasittumisen vuoksi tästä ei voi saada täyttä varmuutta.
Uunia ympäröi huomattavan korkea jätekalkista muodostunut kumpu. Kumpua on tasattu uunin takaa sen länsipuolelta ja pohjoisenpuoleiselta sivulta. Näin on saatu aikaan rampit joita pitkin on voitu kulkea uunin päälle. Kumpua on myös tuettu pystypaaluin pohjoispuolelta. Kummun etureuna on sortunut osittain. Sortumakohdassa voi havainnoida kummun stratigrafiaa, joka näyttää muodostuvan vuorottelevista hiili- ja kalkkikerroksista.
Uuni on pohjakaavaltaan tasasuhtainen, muodoltaan lähinnä pyöreähkö hevosenkenkä. Uunin pesän seinämät avautuvat hieman ylöspäin. Pesä on ladottu pyöreistä luonnonkivistä, mutta latomuksen yksityiskohdista tai mahdollisista rakennusvaiheista on mahdotonta saada selvää kivien lasittumisen ja rapautumisen vuoksi. Uunin mahdolliset arinarakenteet ovat peittyneet rapautuneeseen kiveen ja uuniin kertyneeseen lehtiroskaan. Uunin suuaukkoa peittää palaneen kalkin muodostama kasa.
Uunin harja kohoaa noin puolesta metristä metriin uunikummun yläpuolelle. Harja on ladottu kivistä ja muodostaa selkeän lierin. Harja on sikäli poikkeuksellinen, että sen sivut ovat tasakorkuiset, mutta takaosa on noin puoli metriä sivuja korkeammalla. Harja on takaosasta lisäksi kaksinkertainen.
Harjan ulkopuolelle on kasattu lähes koko takakaarteen matkalta kivilatomus. Kivilatomuksen ja harjan ulkoreunan väliin jäävä osa on täytetty pääasiassa palaneesta kalkista koostuvalla massalla. Latomuksen funktiota on vaikea päätellä, mutta on mahdollista, että se on tehty takaseinän tukemiseksi tai sitten kyseessä on uunin jonkin aiemman rakennusvaiheen jäännös joka on jäänyt ulommas kun uunin harjaa on uudistettu.
Uuni on yleensä ottaen hyväkuntoinen eivätkä kasvit ole päässeet vahingoittamaan sitä. Uunin vaiheista tai siihen liittyvästä henkilöhistoriasta ei ole tietoa.
Tarkastus 2022:
Kalkkiuuni vastasi hyvin tarkasti v. 1995 inventointiraportin kuvausta. Raportissa mainittuja uunin pohjoispuolta tukevia pystypaaluja ei havaittu. Uuni vaikuttaa hyväkuntoiselta, eikä uunilla havaittu olevan sortumavaaraa. Uuni on myös hyvin tiheän kasvuston peitossa ja sitä on alueen kuoppaisuuden takia hankala lähestyä.
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.