Kohde sijaitsee Siltakylänjokeen laskevan Myllykylänpuron peltoaukean itälaidalla, Birilsbackenin eteläpuolella olevalla metsäisellä kallioalueella. Paikalla havaittiin kaksi kiviröykkiötä, kaakko-luode -suuntaisen sähkölinjan alla. Läntisempi kiviröykkiöistä on kooltaan noin 3,5 x 2,5 metriä ja korkeudeltaan 1,2 metriä. Se on nelisivuinen ja sijaitsee sähkölinjan alla aivan pylvään vieressä, kalliolla. Mahdollisesti se on vanhan pylvään tukiröykkiö. Kivet ovat kannettavan kokoisia ja jäkälöityneitä. Itäisempi röykkiö on toisella mäenkumpareella ja myös se sijaitsee pylvään luona. Siitä on otettu jonkin verran kiviä pylvään tueksi. Röykkiö on kuitenkin vanhempi kuin nykyinen pylväs. Koska röykköiden funktio ja ajoitus eivät ole täysin selvillä, on kohde luokiteltu mahdolliseksi muinaisjäännökseksi.
Skapat: 17.2.2009 Senaste förändring: 17.2.2009
Underobjekt
Röykkiö 2
Typ: stenkonstruktioner, rösen
Datering: odaterad
Skapat: 17.2.2009
Undersökningar
Petro Pesonen inventering 2008
Anmärkningar: Kohde tarkastettiin Pyhtään Siltakylän osayleiskaava-alueen inventoinnin yhteydessä 29.7.2008. Kohde sijaitsee Siltakylänjokeen laskevan Myllykylänpuron peltoaukean itälaidalla, Birilsbackenin eteläpuolella olevalla metsäisellä kallioalueella. Paikalla havaittiin kaksi kiviröykkiötä, kaakko-luode -suuntaisen sähkölinjan alla. Läntisempi kiviröykkiöistä on kooltaan noin 3,5 x 2,5 metriä ja korkeudeltaan 1,2 metriä. Se on nelisivuinen ja sijaitsee sähkölinjan alla aivan pylvään vieressä, kalliolla. Mahdollisesti se on vanhan pylvään tukiröykkiö. Kivet ovat kannettavan kokoisia ja jäkälöityneitä. Itäisempi röykkiö on toisella mäenkumpareella ja myös se sijaitsee pylvään luona. Siitä on otettu jonkin verran kiviä pylvään tueksi. Röykkiö on kuitenkin vanhempi kuin nykyinen pylväs. Koska röykköiden funktio ja ajoitus eivät ole täysin selvillä, on kohde luokiteltu mahdolliseksi muinaisjäännökseksi.
Skapat: 17.2.2009 Senaste förändring: 17.2.2009
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.