Löytöpaikka sijaitsee Heinolan kirkosta 4,2 km lounaaseen, VT 4 moottoritiestä noin 630 metriä itään, Vähä-Salijärven ja Puurolammen välisessä metsässä, Vähä-Salijärvestä 230 metriä koilliseen. Paikka on metsittynyttä peltoa, maaperä on multaa. Metallinilmaisinlöytöinä paikalta on talletettu kokoelmiin pieni kahdeksantahkoinen kello ja koristeellinen kirjansolki KM 40628:1-2. Esineet ovat löytyneet 20.-22.6.2012 metallinetsinnässä alueelta, jonka laajuutta ei ole ilmoitettu. Löytäjän mukaan paikalla on viljelyröykkiöitä, matalaa kiviaitaa, 4-6 rakennuksen rauniot ja pari kellarikuoppaa. Senaatin kartastossa paikalle on merkitty rakennuksia. Alueelta on myös paljon muita metallilöytöjä, kuten hevosenkenkiä, lusikoita, rautaisia työkaluja, koristeheloja ja avain. Näitä esineitä ei talletettu museon kokoelmiin (verifikaatti ja valokuvat arkistossa). Nynäsin kartano on merkitty muinaisjäännösrekisteriin (1000023975) ja se sijaitsee tästä asuinpaikasta noin 1,3 km länteen moottoritien toisella, länsipuolella.
Kesällä 2017 tehdyssä tarkastuksessa, että löytöpaikan luoteispuolella oli tehty avohakkuu, jonka yhteydessä maaperä on muokkautunut niin paljon, ettei tällä alueella ole enää mahdollista tehdä havaintoja mahdollisista rakenteista. Löytöpaikan lähiympäristössä, tiheässä nuoressa kuusikossa oli havaittavissa useita röykkiöitä ja matalia kivirivejä tai -aitoja. Röykkiöiden lisäksi havaittiin ainakin yksi kaivettu kuoppa, joka on todennäköisesti ilmoituksessa mainittu kellari-kuoppa. Selviä rakennusten perustuksia ei alueella havaittu.
Senaatin kartan (XVI 35, mittaus 1876–77, Kansallisarkisto) mukaan rakennukset ovat sijainneet löytöpaikan itäpuolella olevan mäen pohjoisrinteellä, mutta myöskään sieltä ei havaittu selkeitä perustuksia, röykkiöitä kylläkin. Pitäjänkartassa (Heinola (3112 08+05 Ia.* -/- -), Kansallisarkisto) alueelle ei ole merkitty rakennuksia lainkaan.
Kaikkiaan röykkiöitä ja muita rakenteita löytyi noin 6,2 hehtaarin kokoiselta alueelta |