Timo Jussila on inventoinut alueella vuonna 2011. Raportissaan hän mainitsee löytäneensä samalla rannalla olevalta niemekkeeltä kvartsi-iskoksia, mutta kohteesta ei ole raportissa tarkkaa kohdekuvausta. Kohde sijaitsee Suuren Siikajärven pohjoispäässä olevan Siikalahden rannalla. Suuri Siikajärvi kuuluu osin Savonlinnan ja osin Sulkavan puolelle. Nyt puheena oleva alue on osa Savonlinnan kaupunkia. Alue on kuivaa mäntykangasta, jossa maaperä on hiekkaa. Järven ranta on jyrkkäseinämäinen ja sen takana tasainen. Kohteen kohdalla rannalla on kuitenkin pieni terassi. Alue on hakattu ja terassilla kulkee rannan suuntaisesti useita koneuria. Maaperä on hyvin rikkoontunutta. Järven ja jyrkän rinteen väliin jää pieni terassi, jonka itälaidasta havaittiin pieni palaneen luun keskittymä (Keskittymä a P= 6837360 I=3591816 YKJ). Havaitut luut olivat aivan maan pinnassa, metsäkoneen rikkomalla uralla. Luita havaittiin reilun neliön kokoiselta alueelta ja ne kerättiin talteen. Tästä keskittymästä noin neljä metriä kaakkoon havaittiin lisää palanutta luuta, jotka myös kerättiin talteen (keskittymä b P= 6837359 I=3591820 YKJ). Tämä keskittymä oli selvästi pienempi kuin keskittymä a. Myös muualla tasanteella käveltiin ja rikkoontuneet maanpinnat tarkastettiin, mutta muita löytöjä alueelta ei tehty. Myös niemeke, josta Timo Jussila oli vuonna 2011 havainnut kvartseja, tarkastettiin mutta mitään löytöjä ei havaittu. Tasanteelle ei tehty koepistoja. Kohteen rajaus perustuu maaston topografiaan (pitkä ja kapea terassi) sekä inventoinnissa havaittuihin löytöihin. Paikalla on esihistorialliselle ajalle ajoittuva pieni leiripaikka. Terassin pienialaisuuden takia kyseessä on tuskin varsinainen asuinpaikka.
Skapat: 29.12.2016 Senaste förändring: 13.3.2024
Undersökningar
Piritta Häkälä inventering 2015
Fynd: KM40541:1-2 palanutta luuta
Anmärkningar: Valtion metsätalousmaiden kulttuuriperintöinventointi 2015 - Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala, MH-tunnus 181004.
Skapat: 29.12.2016
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.