Kohde on hyvin säilynyt. Siellä on havaittavissa arviolta 20 kivistä rakennetta; kuoppia, ilmavia kivikasoja sekä maansekaisia kivikasoja. Ne vaikuttavat kellareilta, uunien jäännöksiltä ja osa perustuksiltakin. Rakennuskivet lienee otettu kalliokumpareen juurelta luontaisesta louhikosta. Toisaalta louhikko voi ainakin osittain olla myös ihmistoiminnan tulosta. Rakenteiden kivissä ei ole poranjälkiä, mutta niiden kulmikas muoto vaikuttaa louhinnan tulokselta. Kiviä ei ole myöskään leikattu säännöllisiksi. Paikka on säästynyt miltei kokonaan koneelliselta maankäytöltä ja rakentamiselta. Yhdessä kivikokonaisuudessa on silti yksi betoninen paasi, joka viittaa siihen, että osaa paikan rakenteista on muokattu 1800-lopun jälkeen.
Tvära 2 näkyy 1768 isojakokartassa, jossa siihen kuuluu päärakennuksen lisäksi kolme ulkorakennusta. 1862 Raaseporin läntisen kihlakunnan kartassa mainitaan vielä Tväran kylä. 1961 vuoden peruskartassa paikka on autio. 1975 peruskartassa alueen louhikolle, johtaa katkoviivalla merkitty ura, mutta muutoin se on autiona. Ura myötäilee osittain 1768 kartan pihatien merkintää. 1990 peruskartassa paikka on jälleen täysin autio. Tästä huolimatta katkoviivalla merkitty ura on edelleen olemassa maastossa.
Skapat: 6.7.2018
Undersökningar
Timo Jussila ja Timo Sepänmaa inventering 2017
Anmärkningar: Inkoo inventointi 2012-2017
Skapat: 6.7.2018
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.