Kurikan (ent. Jurvan) Puustellinkankaan laella ja sen kaakkoisrinteessä on kuusi säännöllisen pyöreää painannetta, joita ympäröi noin 2 metriä leveä, 0.5-1 metriä korkea siististi kasattu kulkuaukollinen maavalli. Kuoppien sisähalkaisija on 5-6 metriä, ja ne ovat tasapohjaisia. Kuopat lienevät teltanpaikkoja, ja ajoittuvat itäsuomalaisten vastineiden perusteella 1900-luvulle. Itäsuomalaiset vastineet ovat jatkosodan aikaisia.
Etelärinteesssä on näiden lisäksi kuoppia, jotka on kaivettu kolmeen länsiluode-itäkaakko -suuntaiseen riviin. Kussakin rivissä on kuusi kuoppaa noin 40 metrin välein. Riveissä olevat kuopat ovat soikeita, maakasat joko yhdellä tai kahdella reunalla. Kuoppien koko vaihtelee, ne ovat jyrkkäreunaisia, suppilomaisia, maanpinnan tasossa noin 3-5 metriä leveitä, jopa 2 metriä syviä. Kuopat rajautuvat kiinteistönrajan mukaan ja liittyvät ehkä alueella harrastettuun soranottoon.
Teltanpaikat näkyvät vuoden 1957 ilmakuvassa, mutta eivät vuoden 1952 ilmakuvassa, minkä perusteella vaikuttaa siltä, että paikalle on perustettu leiri vasta vuosien 1952 ja 1957 välissä. Puustellinkankaalla on ollut Vaasan rannikkopatteriston harjoitusalue (lähde: Ruotuväki-lehti, nro 9, 10.5.1988). |