Kohde sijaitsee metsäisellä kallioalueella, jossa on paikoin jyrkempiä kallioseinämiä. Kohde sijoittuu kallioalueen laajahkolle ja tasaiselle lakialueelle. Valtapuusto on mäntyä, jonka seassa on kuusta. Pensaskerroksessa on katajaa. Kenttäkerroksessa on sammalta, kanervaa ja puolukkaa. Kyseessä on lähinnä kalliokasvillisuus, jossa on CT-tyypin piirteitä.
Kohde on neljästä tai viidestä kivenlohkareesta koostuva, arviolta 1,3 metriä pitkä ja noin 40 cm leveä ja korkea kivijono eli kivirivi. Kivet on aseteltu toistensa perään jonoksi tasaiselle kalliolle. Kivimuodostelma on osittain sammalen ja kanervan peittämä.
Kyseessä on rajaan liittyvä nk. rajaviisari, jonka tehtävä on osoittaa pitkällä kiinteistöjen rajalla rajan suuntaa. Kyse on ilmeisesti jokseenkin vanhasta rajan paikasta, mahdollisesti jo keskiaikaisesta. Rajaviisari on kuitenkin keskiaikaa nuorempi rajanmerkitsemisrakenne ja ilmeisesti 1700-luvulla käyttöön tullut. Hottskogenin rajaviisari on tehty mahdollisesti paikalle isoonjakoon liittyen tai sen jälkeisissä rajajärjestelyissä. Rajaviisarintarkempi ikä selviäisi todennäköisesti rajankäyntiasiakirjojen pohjalta.
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.