Porkkala esiintyy jo vuodelta 1250 olevassa merireittikuvauksessa (DF 100). Satamapaikka mainitaan vuonna 1429 (DF 1886). Porkkalan kylä mainintaan vasta Raaseporin läänin vuoden 1540 maakirjassa (KA 2940, 51–52). Kylässä oli tuolloin kaksi tilaa; merkkejä keskiaikaisesta autioitumisesta ei ole. Porkkalan vanhin kartta on vuodelta 1706 (KA, maanmittaushallituksen uudistusarkisto). Kylässä oli tuolloin kolme tilaa. Pohjoisessa olivat erillään muusta kylästä Böls åker, Böls kyan ja Böls ängen. Samat pellot on merkitty Adam Giökerin vuoden 1725 kartalla (KA, maanmittaushallituksen uudistusarkisto). Pellot hahmottuvat Maanmittauslaitoksen rinnevarjoste pistepilvessä (2/2022).
Alueelta on paikannettu kaksi mahdollista autiopyölin paikkaa. Kohteiden toteaminen muinaisjäännökseksi vaatisi tarkempia tutkimuksia.
Eteläisemmässä kohteessa on kiveyksiä ja kuopanteita. Kuopanteet saattavat liittyä Porkkalan vuokra-aikaan. Koepistoissa löytyi tulusrauta ja kuonaa. Selvää kulttuurikerrosta ei löytynyt; ainoastaan hiilensekaista multaa.
Pohjoisempi kohde on Broteruksen vuoden 1706 kartalle merkittyjen peltojen alue. Alueelta ei löydetty koepistoista selvää kulttuurikerrosta; ainoastaan hiilensekaista multaa. Alueella on kiviaitoja ja viljelyröykkiöitä. Osa pelloista on metsittynyt.
Muinaisjäännösrekisterin piste on eteläisempi kohde. Pohjoisempi kohde on alakohteena.
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.