Sijaintipaikka on Helsingin edustalla Pihlajasaarista kaakkoon Tiirakarin itäpuolella noin 13 metrin syvyydessä.
Puurunkoisen aluksen hylky, joka on noin 20 metriä pitkä ja noin 7 metriä leveä. Hylky makaa pohjassa keula suuntaan 170°. Hylyn runko vaikuttaa säilyneen pääosin ehjänä ja se on uponnut peräosastaan melko syvälle pehmeään pohjasedimenttiin. Keulaosa on perää ylempänä ja makaa kiinteämmällä pohjalla kahden laakean kalliopaljastuman välisessä notkelmassa. Keularakenteet nousevat arviolta noin 1,5 metriä pohjan tason yläpuolelle. Hylky makaa lievästi paapuurin puolelle kallistuneena. Luotauskuvien perusteella hylky on rakennettu tasaperäiseksi ja havaittavissa on ainakin rungon kaaritusta ja kansilankkuja. Hylynosia ei näytä levinneen hylyn ulkopuolelle.
Alus on ollut kannellinen ja se on rakennettu tasasaumaiseksi. Osa kaarista ja kansipalkeista on poikki. Laidat ovat osittain auenneet ja kansilankut ovat suurimmaksi osaksi pois paikoiltaan. Hylyn sisällä pituussuunnassa makaa pyöröpuu, joka on mahdollisesti katkennut masto tai iso puomi. Hylyn peräosa on hajonnut keulaosaa enemmän ja uponnut syvälle pohja-ainekseen.
Hylky havaittiin Lokkiluodon läjitysalueen vedenalaisinventoinnissa. Hylystä on olemassa viistokaikuluotaus- ja monikeilaluotauskuvaa. Inventoija arvioi, että hylky saattaa olla peräisin 1800-luvulta.
Skapat: 20.1.2025 Senaste förändring: 20.1.2025
Undersökningar
ARK-Sukellus anmälan 2024
Skapat: 20.1.2025
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.