Hylyn sijaintipaikka on Porkkalanniemestä lounaaseen Träskön (Storlandet) -saaren länsipuolella kalliorinteen juurella. Saaren rannassa lähellä hylkyä on linjataulu, minkä mukaan hylky on saanut kutsumanimensä.
Paikalla on puurunkoisen tasasaumaisen järeätekoisen aluksen hylky. Puuaines on ilmeisesti tammea. Hylky on hajonnut kahteen isompaan osaan, joista toinen on rantarinteen suuntainen ja toinen kohtisuoraan rantaa vastaan. Rannan suuntaisen osan pituus on noin 30 metriä ja leveys vaihtelee kahdesta viiteen metriin. Tässä osassa on havaittu olevan jäljellä noin 80 kaarta, sekä sisä- että ulkolaudoitusta, useita polvia ja oletettu lastausluukku. Rannan suhteen kohtisuorassa olevasta hylkyosasta on tehty seuraavia havaintoja: pituus on noin 10 metriä, kansi on romahtanut, kansirakenteet ja kylkikaaret ovat osittain nähtävissä, keularanka on pystyssä, paapuurin kyljen laudoitus on osittain jäljellä.
Noin 25 metrin syvyydessä olevasta osasta on 2020 tehty seuraavia havaintoja ja arvioita: Alus on ollut kuparipellitetty, mutta kuparilevyt ovat hävinneet (pelastettu?). Pystysuuntaiset liitosniittaukset ovat kuitenkin jäljellä. Alus on todennäköisimmin ollut kauppa-alus, koska sen keulassa ja perässä havaittavissa olevat luukut ovat tyypillisiä 1700-luvun kauppa-aluksissa tavattuja pitkän tavaran lastausluukkuja. Yhden luukun kansikin on hylyn vieressä jäljellä, aika lähellä vastaavaa luukkua. Aluksessa on saattanut olla muutama tykki, koska peräosassa, mutta selvästi keskemmällä kuin lastausluukut, on havaittavissa suuremmat luukut molemmin puolin laivaa, jotka voisivat olla tykkiluukkuja. Hylkyä on aiemmin oletettu sotalaivaksi. Suomen meriarkeologinen seura ry otti hylystä puunäytteitä 2020 ajoituksen selvittämiseksi. C14-ajoitustulos oli AD1800-1930(<1860). Hylky liitettiin Porkkala Wreck Parkin kohteeksi 2020.
Saman hylyn osaksi on arveltu myös kohdetta 1220 (Rysbrantarna). |