Tre i rätt gott skick bevarade rösen på mineraljorden. Det västligaste mäter 12.5 x 10.7 m och är 1.5 m högt. Det mittersta röset mäter 5.7 x 5.4 m och är 0.5 m högt. Det östligaste mäter 7 m i diameter och är 1 m högt.
Kivistä ladottu yksi röykkiö tai useamman röykkiön yhdistelmä metsäisessä rinteessä vanhan maantien yläpuolella. Kohde sijaitsee Mattkärrin kylässä noin 350 m koilliseen Västanfjärdiin lähtevän tien ja Kemiöstä Dragsfjärdiin ja Taalintehtaalle vievän tien risteyksestä. Tässä on aiemmin katsottu olevan kolme erillistä röykkiötä. Lukumäärä on kuitenkin tulkinnanvarainen. Kokonaisuuden voi hahmottaa niinkin, että siihen kuuluu pitkä kivivalli, jossa on suunnilleen keskellä 90 asteen käännös, jonka lisäksi tämän vallin sivujen väliin jää yksi epämääräinen kiviryhmä.
Hieman kivikkoisen harjun päälle on koottu kivistä pohjaltaan L-kirjaimen muotoinen kaksisakarainen röykkiö tai kahden röykkiön yhdistelmä. Sakaroitten tai röykkiöitten pitkät sivut ovat suunnassa koillinen–lounas ja luode–kaakko. Tämä on ladottu tasaiselle maapohjalle. Luoteisen ulkosivun pituus on 8,2 - 9,2 metriä ja lounaissivun pituus 9,0 metriä. Koillinen–lounas-suuntaisen osan leveys sen keskeltä on 2,7 metriä ja luode–kaakko-suuntaisen osan leveys sen keskeltä on 3,4 metriä. Röykkiön poikkileikkaus on joko suorakaide tai ympyräsegmentti. Röykkiön kivikko näyttää olevan korkeimmillaan lähellä koillispäätä, missä sillä oli korkeutta noin metrin verran. Sakaroitten tai vierekkäisten röykkiöitten väliin jää yksi iso kivi, jonka ympärillä kasvaa kuusia sekä luode–kaakkosuuntainen pitkänomainen epämääräinen kivikko, joka voisi olla ehkä luonnonmuodostuma.
Skapat: 27.3.2000 Senaste förändring: 13.5.2015
Undersökningar
Esa Laukkanen inventering 2013
Anmärkningar: Esa Laukkanen, Kemiönsaaren Kemiön arkeologinen inventointi vuosina 2011 ja 2013. Varsinais-Suomen maakuntamuseo. Kohde 50 Mattkärr Södergård.
Skapat: 13.5.2015
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.