Kohde sijaitsee Maalahdenjoen eteläpuolella, noin 120 metriä Molapnen läpi kulkevasta hiekkatiestä länteen, noin puoli kilometriä Molapnen talojen eteläpuolella. . Röykkiöt ovat pohjoiseen pistävällä moreeniharjanteella. Röykkiöt ovat lähellä harjanteen reunaa, noin 50 länteen virtaa puro kohti Maalahdenjokea pohjoisessa. Alue kasvaa paikoin tiheää nuorta sekametsää.
Röykkiö 1 on halkaisijaltaan noin 8 metriä ja korkeudeltaan noin metri. Keskellä on halkaisijaltaan puolitoistametrinen kuoppa. Röykkiön reunoilla on isoja kiviä ja päällä on pientä kivikkoa, nyrkinkokoistakin kiveä. Röykkiö 2 on edellisestä noin 50 metriä pohjoiseen. Sen halkaisija on noin 15 metriä ja korkeus 0,5–0,7 metriä. Röykkiö on reunustettu isommilla kivillä kuten röykkiö 1. Molemmat röykkiöt ovat sammalen peitossa.
Miettisen vuoden 1982 tarkastuksessa mainitsemia neljää pientä ja matalaa röykkiötä ei löydetty vuoden 2007 inventoinnissa.
Talvella 2022 tilalla 19:66 tehdyn hakkuun yhteydessä huomattiin vanha Museoviraston rauhoituskyltti ja lumen peittämiä kivikertymiä, jotka sijaitsevat pohjoisemmasta isosta röykkiöstä noin 140 metriä pohjoiseen. Hakkuun suorittaja jätti löydön reunoille korkeat kannot ja metsäyhtiö ilmoitti asiasta aluevastuumuseoon. Todettiin, että tilojen rajat ovat 2022 samat kuin Museoviraston ensimmäisenkin tarkastuksen aikana. Vuonna 1982 on mahdollisesti raporttia kirjoitettaessa sekoitettu tilanumerot 19:60 ja 19:66, jolloin etelään oletetut röykkiöt ovatkin pohjoisessa, josta niitä ei todennäköisesti olisi etsitty 2007. Tarkastuskertomuksessa 1982 ei mainita röykkiöiden merkitsemistä, mutta tämä on voitu tehdä jälkikäteen paikallisten toimesta, kun Museovirasto on toimittanut kyltin, mikä toimintamalli on ollut tuolloin tavanomainen. On huomattava, että vieressä on ollut 1952 ilmakuvassa näkyvä ja 1970-luvulle asti tässä laajuudessa viljelty pelto, jonka maa-alan käyttö jatkui turkistarhana, joka käyttö on myös lakannut ja että metsänkäytön yhteydessä havaittu kivikko voi liittyä myös tähän aiempaan maatalouskäyttöön. |