Kalliokumpu Kaisselmäen itäkupeessa, paikallistien itäpuolella. N-, E- ja S-puolella kumpare rajautuu peltoon, länsipuolella tiehen, joka on leikannut kumparetta. Uudenkaupungin rata kulkee Kaisselmäen länsipuolella, n. 300 m:n päässä.
Mäki on luode-kaakkosuuntainen, kalliopohjainen kumpare, jonka N-osa on avokalliota ja S-puolisko nurmettunutta etelään ja länteen viettävää rinnettä. Myös tien reunassa avokalliota. Itärinne on äkkijyrkkä.
Mäen keskipaikkeilla on etelään ja lounaaseen viettävässä rinteesä tiereunan kalliopaljastuman yläpuolella, ainakin 4 ihmisen mittaista vajoamaa. Kolme on rinnakkain luode-kaakkosuunnassa ja neljäs näihin nähden poikittian eteläpuolella, siis lounais-koillissuunnassa. näiden itäpuolella kasvaa suuri käkkäräinen koivu.
Noin 5 m haudoista etelään- alarinteeseen on suurehkojen kivien ryhmä ja sen kupeessa nelikulmainen "karsina", toinen suurempi kivin rajattu "karsina" on n. 3 m:n päässä lounaaseen. Nämä ovat tien reunassa olevan kallion päällä.
Mäen koillisreunassa, jyrkänteen reunalla maata on ikään kuin pengerretty lakialueen kalliosta lähtien alempana olevaan suurehkoon maakiveen asti. Mäen eteläosaan on ehkä tuotu maata.
Kivikarsinat saattavat ehkä olla jonkun rakennuksenkin perustuskiviä.
Mäkeä on vanha kansa kutsunut Pahan ämmän mäeksi, jonka ohi tuli kulkea nopeasti pahojen voimien takia. Paikkakunnalla asunut, noitana pidetty naishenkilö oli kerännyt mäeltä rohtokasveja. Nykyisin mäellä kasvaa indikaattorikasveja.
Metallinpanljastimen antamiin signaalikohtiin tehtiin noin neljä lapiionpiston kokoista koekuoppaa. Niistä löytyi vain olutpullon korkkeja. Mäki on ollut rallikilpailujen "katsomona".
Skapat: 31.3.2000 Senaste förändring: 17.3.2004
Undersökningar
Heljä Brusila besiktning 1998
Skapat: 1.1.1900 Senaste förändring: 31.3.2000
Esa Laukkanen/Turun maakuntamuseo inventering 2003
Anmärkningar: Nousiaisten esihistorialliset löydökset sekä hajatietoja historiallisen ajan kohteista kohde T13 s. 197
Skapat: 8.12.2009
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.