Kohde sijaitsee Svarstån Sillvikin alueella. Paikka on paljasta, muutamia mäntyjä ja jäkälää kasvavaa kalliota, joka viettää etelään ja kaakkoon. Röykkiöt A–C sijaitsevat yhdessä ryhmässä kallioalueen itäosassa 80 m rannasta pohjoiseen. Röykkiö D sijaitsee edellisistä 110 m länteen ja 120 m pohjoiseen rannasta kallioalueen länsiosan laella.
Röykkiö A: matala, kalliolle pelkistä kivistä luonais–koillissuuntaan rakennettu, koko 5 x 4 m. Kivien koko on 30–40 cm. Röykkiötä on pengottu pahasti levittämällä kivet pitkin kalliota. Röykkiössä on vielä 1930-luvulla havaittu selvä soikea reunakehä
Röykkiö B: Röykkiöstä A 12 metriä itäkaakkoon hieman edellistä alempana. Matalahko, kalliopohjalle pelkistä kivistä rakennettu neliömäinen röykkiö. Luode–kaakkosuuntainen, koko 5 x 5,5 x 0,3 m. Kivien koko 30–40 cm. Osittain pengottu levittämällä kiviä ympäristöön. Röykkiön päällä ja reunassa kasvaa muutama mänty.
Röykkiö C: Röykkiöstä A 12 m etelälounaaseen ja röykkiöstä B 12 m lounaaseen. Matalaan luode–kaakkosuuntaiseen kallionkoloon rakennettu epämääräinen röykkiö. Pitkänomainen, koko 7 x 4 m. Pengottu hajalle levittämällä kiviä ympäristöön.
Röykkiö D: Edellisistä 110 m länteen ja 8 m korkeammalla. Kalliopohjalle pelkistä kivistä rakennettu matala, epämääräisen muotoinen röykkiö. Etelä–pohjoissuuntaiseen, kooltaan 6 x 5 x 0,3 m. Kivien koko 30–40 cm. Keskelle kaivettu 1 x 1 m suuruinen kuoppa. Munckin ja Boströmin saamien tietojen mukaan röykkiöstä olisi löydetty rengas ja keltaisia helmiä, mutta ne ovat hävinneet.
Jussila & al. 2020:
Röykkiöt A-D ennallaan. Alue on metsäistä kalliota jossa ei ole tapahtunut mitään muutoksia Seppälän 1994 kuvaukseen verrattuna. Röykkiö D sijaitsee pihapiirissä rakennuksen länsipuolella olevalla kallionyppylällä. Tämän ja muun röykkiöalueen välillä on polveilevaa ja osin sammalpeitteistä kalliota, joiden välissä rotkojakin, joten asuinpaikkaa tältä "muhkuraiselta" välialueelta ei ole löydettävissä. |