Asuinpaikka sijaitsee Vihanninjokeen lännestä laskevan Ahmasojan kaakkoispuolella, Jalkalammesta 150–200 m kaakkoon. Myllylän talosta 50 m koilliseenolevalla loivasti etelään viettävän pellon länsipäästä on löydetty kvartsi-iskoksia sekä yksi pii-iskos, joka lienee myöhempää tuluspiitä.
Skapat: 30.7.1998 Senaste förändring: 11.7.2007
Undersökningar
Anja Sarvas inventering 1964
Fynd: KM 16468
Skapat: 1.1.1900 Senaste förändring: 30.7.1998
Jaana Itäpalo inventering 1997
Fynd: KM 30534:1-2
Anmärkningar: Kohde sijaitsee Vihannin kirkosta n. 4,3 km lounaaseen Myllyperällä paikallistien eteläpuolella. Löytöpaikka on Myllylän tilarakennusten koillispuoleinen peltoalue pienehköllä etelään laskevalla mäellä. Pelto rajautuu pohjoisessa Myllyperäntiehen, lännessä talolle johtavaan tiehen ja metsään, etelässä pakettipeltoihin ja idässä pieneen metsäsaarekkeeseen, jossa esiintyy siirtolohkareita. Mäen peltoalue oli tarkastushetkellä pääosin kauralla Kohteesta on löytynyt kvartseja pellon länsiosasta.
Navettarakennuksen koillispuolella kvartsien löytöpaikalla osa pellosta oli perunalla. Pellosta löytyi pii-iskos. Pellon pinnassa esiintyy kiviä, jotka ovat rapautuneita ja ehkä palaneita. Kaurapellon reunoilla oli avonaista maapintaa, jossa kvartsia esiintyi etenkin pellon itäreunalla. Myös palaneiksi tulkittuja kiviä havaittiin.
Alue on kuroutunut kiinni mantereeseen meren pinnan ollessa n. 90 m nykyistä merenpintaa korkeammalla. Kohteen pohjoispuolelle on tässä vaiheessa syntynyt pienehkö merenlahti. Paikka on sijainnut n. 200 metrin etäisyydellä merestä. 87,5 metrin tilanteessa lahti on kuroutunut kapeaksi uomaksi.
Löydetyn kaltaisen piin lähin esiintymisalue on keski-Ruotsissa. Pii-iskos on todennäköisimmin joutunut löytöpaikalle historialliselta ajalla, sillä piitä on kulkeutunut Pohjanlahden rannikolle runsaasti 1800-luvulla purjelaivakaudella.
Skapat: 1.1.1900 Senaste förändring: 3.5.2007
Den nedladdningsbara filen kan innehålla bilder, kartor eller annat innehåll som är upphovsskyddat. Filens upphovsrätt hör till rapportens upphovsman och till övriga i rapporten nämnda aktörer. För vidare bearbetning av materialet bör tillstånd erhållas av innehavaren av upphovsrätten.