Kohdentuminen ja keskeinen sisältö: Valtioneuvosto vahvistaa Uudenmaan lääninhallituksen päätöksen (8.8.1972).
1. Rakennuksen ulkoarkkitehtuuriin saa tehdä vain sen entistämiseen tähtääviä muutoksia.
2. Museovirasto voi kuitenkin myöntää luvan muun laatuisiin korjauksiin, jos ne eivät oleellisesti vähennä talon rakennushistoriallista arvoa.
3. Rakennuksen sisätiloissa olisi säilytettävä alkuperäinen porrashuone, yläkerroksen empire- ja uusrokokoosali sekä mahdollisuuksien mukaan rakennuksen alkuperäiseen kiinteän sisustukseen kuuluvat rakennusosat.
4. Kaikki rakennusta koskevat muutos- ja korjaustoimenpiteet on saatettava Museoviraston vahvistettaviksi.
5. Kartanopuiston historiallinen luonne on säilytettävä.
6. Muutos- ja uudistustöissä on otettava tavoitteeksi puiston alkuperäisen luonteen palauttaminen niiltä osin kuin sitä on muutettu. Tällöin on kuitenkin otettava huomioon ajan ja ympäristön muuttuminen ja se, että puiston tehtävänä on palvellla kaupunkilaisia julkisena viheralueena.
7. Puistoa kunnostettaessa ja uudistettaessa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:
a) nykyinen polkuverkko ja nurmialueet on säilytettävä,
b) puiston luonteeseen kuulumattomat puut ja pensaat (tuomi, haapa,selja, paju, nuoret koivut) on poistettava kokonaiskuvaa hajoittavina tekijöinä ja puukantaa on uusittava alkuperäisen mukaisella puulajivalikoimalla (tammi, lehmus, jalava, vaahtera),
c) puiston rajoja on selvennettävä uusin istutuksin, jotta Kartanopuisto saataisiin luontevammin liittymään ympäröivään asutukseen ja rantavyöhykkeeseen.
8. Kaikkiin puiston muutossuunnitelmiin ja -töihin on saatava Museoviraston lupa. |