Borgbergetin kylmämuuratut vallit sijaitsevat korkean kallion laella, jota etelässä ja pohjoisessa rajaavat pellot, lännessä tie ja idässä metsäinen notkanne. Linnamäen loivalla etelärinteellä rinteen alaosassa sijaitsee maatila pihapiireineen ja rakennuksineen. Etelärinteen alapuolisella rinnepellolla on myös nähtävissä vanha tienpohja pengerryksineen. Mäen laelta avautuu näyttävä näköala pohjoiseen ja länteen. Pohjois- ja luoteisrinteet ovat erittäin jyrkät, ja niiden alapuolella kasvaa varttunutta kuusikkoa sekä istutettuja tammia.
Grabbacka Borgberget on mäntyvaltaista sekametsää kasvava korkea ja jyrkkärinteinen kalliomäki, josta avautuu laaja näkymä Kungsån laaksoon länteen ja Finnbackan suuntaan luoteeseen ja pohjoiseen. Kallion eteläosa kuuluu Grabbackaan ja pohjoispuoli Finnbackaan. Merenlahti on vielä rautakauden alussa ulottunut lähelle mäen juurta. Linnamäki on lisäksi ollut yhteydessä Grabbackan tilaan eli on alunperin osa samaa polygeneettistä kohoutumaa. Yhteys Grabbackan tilaan on katkennut tieleikkauksen (Karjaa-Snappertuna -tie) louhimisen vuoksi.
Muinaislinna on mainittu jo vuonna 1879 (Wefvar) sekä inventoitu 1931 (Cleve) ja Seppälä (1996), mutta sitä ei ole tutkittu tarkemmin. Mäen laen etelä- ja itäreunaan, missä rinteet ovat loivimmat, on rakennettu kivivallia. Eteläosassa valli on lounas-koillinen -suuntainen ja koottu erikokoisista lohkareista (50 - 150 cm) lähes 20 m pitkäksi ja 3 m leveäksi rakennelmaksi. Vallin korkeus on paikoin yli metrin. Itäreunassa valli on katkelmallisempi, mutta jatkuu mäen koillisosassa pohjoiskoillinen-etelälounas -suuntaisena. Pohjoispäästään kaareutuva koillisvalli on rakennettu eteläosaa hieman pienemmistä kivistä. Mäen koillisessa alarinteessä on myös kivimuuria, joka on todennäköisesti taloon kuuluvaa aitaa.
Perimätiedon mukaan Nils Grabbe olisi ratsastanut kalliojyrkänteeltä alas. Paikkakunnalla kerrotaan myös kallioseinämän juureen hakatuista rautarenkaista, mutta niitä ei ole onnistuttu paikallistamaan. Muinaislinnaa ei toistaiseksi ole voitu ajoittaa, mutta vallirakenteiden perusteella se saattaa olla peräisin jo rautakaudelta.
Alueen hoito keskittyy kallioalueen sekä sille luoteesta vievän polun ympäristön hoitoon. Tilakeskus rajautuu hoitoalueen ulkopuolelle hoitamattoman nuoren kuusikkovyöhykkeen taakse. |