Kiviröykkiön jäännökset pienen kallioharjanteen eteläreunalla, kohdassa joka on lähialueen korkein. Röykkiö on n. 5 m halkaisijaltaan ja sen kivet ovat enimmäkseen n. 30x30 cm. Ilmeisesti röykkiön kohdalla kalliossa on kuoppa, johon mahdollinen polttohautaus on tehty. Kivikerroksia on muutoin jäljellä 1-2. Suurikokoinen syvempi "kraateri" muodostuu kallioon röykkiön luoteispuolella, jota kallionharjanne kiertää yli puoliympyrän verran. Röykkiötä on muinoin kaiveltu ja osa kivistä on levinneenä harjanteella, osa kallion etelä-/lounaispuolella kalliorinteen juurella, jossa n. 3 m alempana heinikkoista "terassia". Alapuolella on myös muita, ilmeisesti luontaisia muinaisia rantakivikoita, joskin mahdollisuus myös muihin muinaisjäännöksiin on olemassa. Heinikkoalueen eteläpuolella kallio alkaa jälleen jyrkemmin laskea kohti alapuolista metsikköä ja sen takana olevaa merenlahtea(Storsundet/Backaviken). Merenlahti erottuu juuri ja juuri puiden lomasta röykkiölle. Lähiympäristössä ei havaittu selviä muinaisjäännöksiä. Myöskään ylemmällä korkeustasolla röykkiön kohdalla (Flatbergen) eikä Ryssbergen-kallion laella havaittu muinaisjäännökseen viittaavaa.
2017:
Tästä 150 m itään havaittiin ennestään tuntematon röykkiö (kohde 178).
Luonti: 4.3.2003 Viimeisin muutos: 30.6.2018
Tutkimukset
Kaarlo Katiskoski tarkastus 2002
Huomautuksia: Aiempia tietoja röykkiöstä ei löydetty arkeologian os. top. -ark. Tieto saatu Inkoon manneralueen yleiskaavasta, jossa sm -kohde 501.
Luonti: 1.8.2003
Henrik Jansson ja Jaakko Latikka inventointi 2002
Huomautuksia: Länsi- ja Keski-Uudenmaan saariston ja rannikkoalueiden inventointi 2002-2003 s. 458, kohde nimellä Långbro
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.