Kohde sijaitsee Kutujoen ja Mantereenlammen välisessä niemessä joen eteläpuolella, Jylhämän voimalaitoksesta 2,1 kilometriä pohjoiseen. Paikka on sähkölinjan alla ja voimalinjan vieressä 80 metrin päässä etelässä olevasta pellosta. Mantereenlampi on entinen Oulujoen haara, mutta nykyisin vesi kulkee vain läntisintä haaraa pitkin Jylhämän voimalaitoksen kautta. Kohteen ympäristöstä metsä on hakattu ja lounaispuolelta maanpintaa on käsitelty. Paikka kasvaa pientä havupuuta ja katajaa, aluskasvillisuutena on jäkälää ja sammalta. Maaperä on hiekkaa.
Paikalla on todettu 2006 inventoinnissa halkaisijaltaan 4,5 m kokoinen kuoppa, jonka syvyys on 0,7 m. Kuoppa on tulkittu selvän huuhtoutumiskerroksen perusteella esihistorialliseksi pyyntikuopaksi. Paikalta ei ole havaittu muita kuoppia tai muuta muinaisjäännökseen viittaavaa.
2013: Kohteen todettiin olevan ennallaan. Ennestään tunnetun pyyntikuopan vierestä, sen reunasta pari metriä kaakkoon, havaittiin toinen kuoppa. Siinä on selvä pyöreähkö muoto ja se on tasaisesti pohjalle syvenevä, patamainen. Kuopassa kasvavat katajat ja turpeikko saavat kuopan näyttämään jossain määrin epämääräiseltä. Kuopan halkaisija on noin 4 m ja syvyys noin 0,5 m.
Huomautuksia: Paltamo Teerivaaran tuulipuiston ja sähkönsiirtolinjan Teerivaara-Vaala Nuojua muinaisjäännösinventointi 2013 / Mikroliitti Oy
Luonti: 29.3.2022
Timo Sepänmaa, Antti Bilund & Hannu Poutiainen inventointi 2022
Huomautuksia: Vaala Nuojuankangas – Ristijärvi Seitenoikea voimajohtolinjan arkeologinen inventointi 2022
Vaalan osuudelta vain arkistoinventointi – ei maastoinventointia
Luonti: 3.2.2023
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.