Kvartsilöytöpaikka sijaitsee peltokumpareella Vörlön kylässä Koisjärvenojan itärannalla, Vehkamäen länsipuolella, Vehkamäestä 300 metriä luoteeseen, noin 100 metrin päässä Koisjärvenojasta. Paikka on selvästi ympäristöstään erottuva kumpare, ”niemen kärki”, jonka läpi kulkee pieni peltotie. Maaperä on kivetöntä savihiesua.
Ari Siiriäinen on löytänyt kivikautisen asuinpaikan Vörlön kylästä vuonna 1968, mutta sen sijainnista ei ollut mitään tietoa (ks. Nummen inventointi). Vuoden 2007 inventoinnissa löytyi Vehkamäen länsipuolelta, kumpareelta Koisjärvenojan itärannalta muutamia pieniä, hieman epämääräisiä kvartsi-iskoksia. Yksi iskos voisi ehkä olla retusoitukin. Pelto oli kuiva ja olkinen. Maasto on hyvä ja korkeus sopiva, mutta löydöt aika mitättömät. On tietysti mahdollista, että tämä on sama paikka, jonka Siiriänenkin on löytänyt. Muita kvartsilöytöjä ei Vörlön kylästä havaittu. 40 m korkeuskäyrä muodostaa jokilaaksoon lahdelman, jossa maasto olisi sopiva asuinpaikkojen löytymiselle.
Vuoden 2009 inventoinnin mukaan kohdetta voisi pitää asuinpaikkana ja ettei kysymyksessä olisi sama paikka kuin vuoden 1968 inventoinnissa löydetty.
Luonti: 16.7.2007 Viimeisin muutos: 31.7.2009
Tutkimukset
Johanna Seppä inventointi 2007
Löydöt: KM 36682 kvartsia
Huomautuksia: Inv. nro 51.
Luonti: 16.7.2007
Timo Jussila/Mikroliitti Oy inventointi 2009
Huomautuksia: Nummi-Pusula
Itäosien yleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi s. 19
Luonti: 31.7.2009
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.