Kohde sijaitsee Sokliaavan itälaidalla aavalle pistävällä hiekkaisella niemekkeellä 300 metriä Sokliojasta itään ja 250 metriä Rouoivan porokämppä –kohteesta pohjoiseen. Näiden kahden kohteen väliin jää vetinen suo, joka on ylitettävissä Rouoivan porokämpän takaa lähteviä pitkospuita pitkin. Poroaitaa myötäilee poromiesten käyttämä mönkijäura, jossa havaittiin runsaasti kvartsia. Kvartsia havaittiin myös turpeen alla rengasurien välissä sekä ajouran ulkopuolella, joten kvartsi-iskokset eivät ole mönkijäliikenteen vaikutuksesta syntyneitä. Kvartsikeskittymän kohdalla maasta pisti esiin myös rapautuneita kiviä, jotka viittaavat muinaiseen tulisijaan. Muutoin alue on täysin kivetöntä. Kohde sijaitsee koillisella rikastehiekan läjitysalueella. Mikäli tämä läjitysaluevaihtoehto toteutuu, kohde tuhoutuu, joten se on tutkittava kokonaisuudessaan kaivauksin.
Vuoden 2012 inventoinnissa kohde tarkastettiin eikä siinä havaittu mitään uutta. Kvartseja oli edelleenkin runsaasti näkyvillä paljailla hiekkaisilla kohdilla.
Luonti: 3.11.2008 Viimeisin muutos: 15.12.2014
Tutkimukset
Miikka Tallavaara ja Meri Varonen inventointi 2008
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.