Nykyisen Anjalankosken eteläosassa, Sippolan kirkosta noin 230 metriä etelään, Sippolan kartanon mailla on ns. juustomänty, jonka luona kerrotaan keitetyn Suomen ensimmäisen emmental-juuston vuonna 1856. (Knapas 1984:15.) Paikalla olevan männyn oksassa roikkuu suuri metallipata; puu on ympäröity rautakettingillä.
Luonti: 1.12.2008 Viimeisin muutos: 19.2.2009
Tutkimukset
Johanna Enqvist & Riku Mönkkönen tarkastus 2008
Luonti: 19.2.2009
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.