Kivikautinen asuinpaikka sijaitsee Vanhankirkon kappelin kaakkoispuolisella peltorinteellä ja kappelista etelään sijaitsevan Nummen tilan eteläpuolisella kylvöpellolla, Vääräjoesta 50–200 m pohjoiseen. Maalaji havaintoalueen
yläosassa on hienoa hiekkaa, alempana maalaji muuttuu karkeammaksi.
Kvartsihavaintoja tehtiin kahdelta alueelta: Vanhankirkon kaakkoispuolelta, peltorinteen yläosasta, missä esiintyi myös palaneita kiviä ja kirkosta etelälounaaseen sijaitsevan Nummen tilan eteläpuolisen pellon ylä- ja keskiosasta, etenkin pellon itäosasta, missä esiintyi myös palaneita kiviä vanhan navetan eteläpuolella keskittymänä. Löytöjä havaittiin tilojen piha-alueiden reunaan asti. Tämän sekä kokonaisuudessaan löytöjen sijoittumisen perusteella osa asuinpaikasta on jäänyt tilarakennusten, pihojen sekä tilojen läpi kulkevan tien alle ja ehkä myös kirkkotarhan alle.
Luonti: 12.8.2009 Viimeisin muutos: 14.8.2009
Tutkimukset
Jaana Itäpalo inventointi 2009
Huomautuksia: Sievin Asemanseudun–Kirkonkylän siirtoviemärin linjauksen ja haja-asutusalueiden jäteviemäröinnin suunnittelualueiden arkeologinen inventointi 2009, s. 24–25.
Luonti: 12.8.2009
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.