Röykkiö sijaitsee Björkebergan ja Björkebon välisen tien pohjoispuolella olevan mäen etelärinteessä, Björkebergan tilan asuinrakennuksesta noin 350 m itään. Mäen laella on kalliopaljastuma, kasvillisuus on pääasiassa kuusimetsää.
Röykkiö muodostuu siirtolohkareen (korkeus noin 1 m ja leveys noin 2,5 m) eteläpuolelle sijoitetuista pienemmistä sammaloituneista ja teräväsärmäisistä kivenlohkareista (keskivertolohkare halkaisijaltaan noin 20–30 cm). Näkyvissä on 2–3 kivikerrosta ja kohde sijaitsee maapohjalla. Ympäristö on suhteellisen kivikkoista, mutta kohde on selvästi ihmisen tekemä. Kohteen keskellä on vähemmän kiviä ja alarinteessä jonkin verran kiviä, jotka saattavat olla peräisin röykkiöstä. Tämä saattaa viitata siihen, että röykkiöön on kajottu. Röykkiön tehdyistä kahdesta koepistosta ei voitu todeta muuta kuin luonnollinen maannos. Röykkiön ajoituksesta ja funktiosta on mahdotonta sanoa mitään varmaa.
Luonti: 12.1.2010 Viimeisin muutos: 16.3.2010
Tutkimukset
Antti Lahelma ym. inventointi 2009
Huomautuksia: Kirkkonummen inventointi. Helsingin yliopiston arkeologian oppiaineen inventointikurssi 5.–8.5.2009, s. 64.
Luonti: 11.3.2010 Viimeisin muutos: 15.3.2010
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.