Kohde sijaitsee nykyisen junaradan lounaispuolella. Paikalla on metsän puolella junaradan suuntainen noin 300 m pitkä kivistä ladottu kipinäaita, joka on sammaloitunut.
Laserkeilaustulkinnan perusteella muinaisjäännösrajauksen pohjoispuolella on mahdollisesti kaksi aidankatkelmaa, näitä ei 2024 inventoinnissa (Itälahti) käyty tarkistamassa.
Tunnettu kipinäaita tarkastettiin inventoinnin 2024 (Kärkkäinen) yhteydessä. Edellisen inventoinnin jälkeen junaradan viereen on tehty hiekkatie ja kipinäaita on tien lounaispuolella. Aidan ympäristössä on äskettäin tehty metsänraivaustöitä ja aita on paikoitellen peittynyt hakkuujätteen alle. Muutamissa kohdissa aita on sortunut tai sen yli on ajettu metsäkoneella. Havainnointia haittasi tiheä aluskasvillisuus.
Luonti: 25.11.2014 Viimeisin muutos: 6.2.2025
Tutkimukset
Timo Jussila ja Timo Sepänmaa inventointi 2013
Luonti: 25.11.2014
Heilu Oy / Sinikka Kärkkäinen inventointi 2024
Luonti: 23.12.2024
Suomen Rautatiemuseo / Mikko Itälahti inventointi 2024
Huomautuksia: Riihimäki–Tampere-rataosuuden kulttuuriperintöinventointi.
Laserkeilaustulkinnan (Mikko Helminen, Sweco oy) perusteella näyttää myös siltä, että välittömästi muinaisjäännöskohteen ja uuden alikulun pohjoispuolella, sekä myös noin ratakilometrillä 141+720 sijaitsee edelleen kaksi lyhyempää katkelmaa, jota ei ole liitetty mukaan muinaisjäännöskohteeseen.
Näitä osuuksia ei tämän inventoinnin yhteydessä ehditty tarkistaa maastossa.
Luonti: 6.2.2025 Viimeisin muutos: 6.2.2025
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.