Kohde sijaitsee Morgam-Viipuksen länsirinteellä, miltei puurajalla, hiekkamoreeniharjanteiden välisessä notkossa, pienialaisessa rakkakivikossa. Kohteen ympäristössä kasvaa tunturikoivikkoa. Aluskasvillisuutta alueella hallitsevat vaivaiskoivut, katajat, mustikka, variksenmarja, kurjenkanerva, tina-, torvi- ja poronjäkälät sekä sarat ja sammalet. Kohteen länsipuolitse kulkee poroaita noin kahdenkymmenen metrin etäisyydellä kohteesta.
Kohde on yksittäinen rakkakivikkoon rakennettu purnu. Purnu on olemukseltaan lähinnä röykkiömäinen ja osittain sortunut. Purnun sisätila on ollut pyöreähkö, halkaisijaltaan noin 0,8 metriä ja syvyydeltään noin puoli metriä. Sisätilan seinämät ovat supistuneet holvimaisesti ylöspäin. Purnun rakentamiseen käytetyt kivet ovat hyvin jäkälöityneet, ja niiden halkaisijat vaihtelevat välillä 15 cm – 50 cm. Suurimmat kivet ovat muodoltaan laattamaisia. Purnun melko tasaisella pohjalla kasvaa hieman jäkäliä ja sammalia.
Luonti: 21.1.2020
Tutkimukset
Sami Viljanmaa inventointi 2013
Huomautuksia: Kulttuuriperintökohteiden inventointi 2013 Lemmenjoen kansallispuisto. Metsähallitus, Lapin luontopalvelut.
Luonti: 21.1.2020
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.