Kohde sijaitsee Morgam-Viipuksen eteläisellä alarinteellä, hiekkamoreenipohjaisella tunturikankaalla. Kohteen itäpuolella on soinen notkelma, jota kohti maasto kohteen alueella loivasti viettää. Alueella kasvaa tunturikoivikkoa, jonka seassa on harvakseltaan yksittäisiä mäntyjä. Aluskasvillisuutta hallitsevat vaivaiskoivut, katajat, variksenmarja, kurjenkanerva, kanerva, mustikka, juolukka, riekonmarja, tina-, torvi- ja poronjäkälät sekä sammalet.
Kohde on vain reunoiltaan kivetty suorakaiteen muotoinen liesilatomus. Latomus on pohjois-eteläsuuntainen ja kooltaan noin 0,8 m x 0,7 m. Se on ladottu kuudesta kivestä, joiden läpimitat vaihtelevat välillä 20 cm - 50 m. Kookkaimmat kivistä ovat muodoltaan pitkänomaisia, ja suurin kivi sijaitsee latomuksen pohjoispäässä. Kivien yläpinnat ovat hyvin jäkälöityneet ja koholla ympäristöstään viidestä kymmeneen senttimetriä. Latomuksen kiveämätön keskiosa on täysin umpeenkasvanut ja halkaisijaltaan noin 35 cm. Tulisijaan ei tehty lapionpistoa, joten maannosta paikalla ei voitu havainnoida.
Kohteesta dokumentoitu suorakaiteen muotoinen liesilatomus on todennäköisesti peräisin historialliselta ajalta; yleisolemukseltaan se ei vaikuta kovin iäkkäältä. Ilmeisesti latomus on toiminut kevytrakenteisen kotamaisen asumuksen tulisijana, ja se voi mahdollisesti liittyä siitä noin puoli kilometriä lounaaseen päin sijaitsevan vanhan poroerotuspaikan käyttöaikaan. |