1900-luvulle ajoittuva maatilan jäännös. Paikalla on seitsemän rakennus- ja rakennejäännöstä. Rakennusjäännös 1 on todennäköisesti talli ja/tai navetta, jäännös 3 tilan päärakennus ja jäännös 7 sauna. Rakennusjäännös 6:n funktio ei inventoinnin aikana selvinnyt. Tilan rakennukset ovat merkitty vuonna 1973 painettuun maastokarttaan, joka perustuu vuonna 1970 suoritettuun kartoitustyöhön.
Jäännös 1 on itä-länsisuuntainen, 12 metriä pitkä ja 5,7 metriä leveä rakennusjäännös. Rakennuksessa on betonijalkaperusta, jonka päällä on jäljellä kaksi lahoa hirsikertaa.
Jäännös 2 on neliönmuotoinen kuoppa, jonka koko on 1,2 x 1,2 metriä ja ainakin 1 metriä syvä. Kuoppa on täytetty isoilla kivillä. Kuopan päällä on havaittavissa kansirakenteesta peräisin olevia lahoja lankunpätkiä.
Jäännös 3 on lähinnä koillis-lounaissuuntainen, 8,5 metriä pitkä ja 7,5 metriä leveä rakennusjäännös. Rakennusjäännös erottuu maastossa noin 0,3 metriä korkeana turpeen peittämänä kohoumana. Rakennuksen keskiosassa sijaitsee noin 1,8 x 2 metrin kokoinen luonnonkivistä ja tiiliskivistä muurattu tulisijan jäännös, jonka säilynyt korkeus on noin 2 metriä.
Jäännös 4 on rinteeseen kaivettu noin 3,5 metriä pitkä ja 2 metriä leveä kellarikuoppa, jonka lattiapinta on takaseinän kohdalla 1,1 metrin syvyydellä maapinnasta mitattuna.
Jäännös 5 on soikeanmuotoinen kuoppa, jonka koko on 2,3 x 1,8 metriä. Kuoppaa ympäröi noin 1 metriä leveä ja 0,5 metriä korkea maavalli.
Jäännös 6 on hieman epämääräinen rakennusjäännös, joka erottuu lähinnä kasvillisuuden ja hyvin fragmentaaristen rakennusjätteiden levinnän perusteella.
Jäännös 7 on noin 2,5 x 2,5 metrin kokoinen rakennusjäännös, jonka seinälinja on osittain hyvin vaikeasti seurattavissa. Seinälinja erottuu 0,2 metriä leveänä ja 0,1 metriä korkeana turpeen peittämänä vallina. Rakennuksessa on Porin Mainio -merkkinen muuripata.
Kohteeseen on liitetty myös inventointiraportin kohde Luiro 3 (viljelyröykkiö) alakohteeksi Jäännös 8. Röykkiö on pyöreä ja halkaisijaltaan n. 2 metriä. |