Laaja kallioalue, jossa pitkittäisiä, porrasmaisia kalliopaljastumia. Kohde sijaitsee kahden tällaisen paljastuman väliin jäävässä syvänteessä, pienen jyrkänteen juurella, lähellä kallioalueen korkeinta kohtaa mutta ei aivan sen laella. Kallioiden väliin on kasautunut luonnollista kivikkoa. Ympäristö on melko karua, kuivaa havumetsäkangasta, jossa kasvaa suhteellisen vanhaa metsää. Paikoin näkyy kelopuita. Notkelma on hieman kosteampaa, sammaleista maastoa. Kallioilla kasvaa runsaasti jäkälää.
Kallioseinämän läheisyydessä sijaitsee kaksi luontaiseen kivikkoon tehtyä kraatterimaista kuoppaa, joita ympäröi matalat kivivallit. Kuoppa A on muodoltaan pyöreähkö (halkaisija 2,0 m, syvyys 80 cm), kuoppa B taas soikeahko (halkaisija 1,5 m E-W ja 1,2 m N-S, syvyys 70 cm). Kuopat sijaitsevat toisistaan 4,0 m etäisyydellä. Kuoppien seinämissä näkyvien kivien keskikoko on n. 40 x 20 x 20 cm ja kaikki kivet ovat vahvasti sammaloituneita.
Kuopat ovat selvästi ihmisen tekemiä, mutta ympäristössä ei ole mitään merkkejä mistään historiallisen ajan ihmistoiminnasta. Kallioisuutensa vuoksi alue on syrjäistä ja melko vaikeakulkuista, eivätkä kivikkoon tehdyt kuopat vaikuta liittyvän esim. sota-ajan tai parenteesin aikaisiin rakenteisiin. Varteenotettavimmalta selitykseltä tuntuisi siksi, että ne liittyvät aikaan, jolloin kallioalue oli merenrantaa tai pieni rannikon tuntumassa sijaitseva saari, ja että kuopat esihistoriallisia. Yksi mahdollinen selitys on, että ne ovat ruuan varastointiin tarkoitettuja ns. rakkakuoppia. Kuoppien sijainti, mitat ja muoto vastaavat aiemmin tunnettuja rakkakuoppia. |