Asuinpaikka sijaitsee Selänkankaan itäpään ylittävän pohjoisemman voimalinjan kohdalla, Pihkalantien ja Piippolantien risteyksestä noin 1,2 km koilliseen. Selänkankaan korkein kohta on kaivettu laajaksi hiekkakuopaksi. Säilyneet reunat, enemmälti kuopan pohjoispuolella, ovat hiekkapohjaisella kankaalla kasvavaa mäntymetsää. Kiviä on vähän. Voimalinjan alapuolelta ja sen molemmin puolin rikotun maan pinnalta ja pintamaakasoista on tavattu paikalleen jätettyjä kvartsi-iskoksia ja palanutta kiveä. Esinelöytöjä maankäytön tuhoamalta alueelta ei ole.
Vuoden 2022 inventoinnissa todettiin että alue on lähes tuhoutunut hiekanotossa ja sähkölinjan rakentamisessa. Asuinpaikkaa on säilyneenä vain hiekkakuoppien reunoilla ja voimajohtolinjan pylväiden lähiympäristössä. Teiden pinnoilla ja hiekkakuoppien leikkauksissa
havaittiin siellä täällä yksittäisiä kvartsi-iskoksia. Merkkejä kulttuurikerroksesta ei havaittu
suunnitellun voimalinjan alla olevalla alueella. Ympäristössä on laajalti ehjää hiekkakangasta joka opn potentiaalista asuinpaikalle. Varmistaminen vaatii kuitenkin tarkempia arkeologisia tutkimuksia.
Luonti: 13.12.2001 Viimeisin muutos: 2.5.2023
Tutkimukset
Mika Sarkkinen inventointi 1996
Huomautuksia: Voimalinjan alapuoli oli koneellisesti kuorittu turvekerroksesta ja aivan päällimmäisestä hiekkakerroksesta. Maat oli kasattu suuriin läjiin alueelle. Sekä läjissä että kuoritulla alueella oli maassa kvartsi-iskoksia ja muutamia palaneita kiviä. Kvartsien määrä ei
tällä kohdin ollut runsas. Kuoritun alueen itäpuolelle oli tehty pari kuoppaa koneen kauhalla, toisesta löytyi yksi kvartsi. Linjan länsipuolella, alueen läpi kulkevalla hevospolulla tavattiin pieneltä alueelta useita kvartseja kohdasta, missä polku nousi kaivet-
tua hiekkakuopan reunaa ylös kuoppien väliselle töyräälle. Kvartsit olivat töyrään reunalla, mistä kavioura jatkui hiekkakuopan reunaa pitkin länteen. Selvää likamaata ei löytöpaikoilla missään havaittu. Kvartsit jätettiin aloilleen.
Kohde tarkastettu: 29.5.1996
Luonti: 1.1.1900 Viimeisin muutos: 7.5.2007
Timo Sepänmaa, Antti Bilund, Hannu Poutiainen, Timo Jussila inventointi 2022
Huomautuksia: Alueelta havaitiijn kvartsi-iskoksia jotka jätettiin maastoon. Havaintopaikat on merkitty inventointikertomuksen karttaan.
Luonti: 30.1.2023 Viimeisin muutos: 30.1.2023
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.