Paikka sijaitsee noin 200 m Lehtimäeltä Laasalaan vievästä paikallistiestä pohjoiseen ja Poikkijoesta noin 100-150 m itään. Kohde sijaitsee noin 180 m Poikkijoen yli vievän sillan jälkeen pohjoiseen joen itäpuolta johtavan metsäautotien länsipuolella.
Mäntyä ja katajikkoa kasvavalla, osin kivisellä kankaalla on ainakin 4 kuopannetta noin 60 metrin matkalla suunnassa itäkoillinen-länsilounas. Näistä kuopanne 2 muodostuu ilmeisesti kahdesta vierekkäisestä kuopasta. Kuopanteet ovat pyöreähköjä ja halkaisijaltaan noin 3,5-5 m. Kuoppiin tehdyissä koepistoissa oli havaittavissa podsoliprofiili kehittyneine huuhtoutumiskerroksineen. Näistä kuopanteista edelleen lounaaseen on lisäksi vielä isompi kuoppa sekä joukko epämääräisiä pienempiä kuoppia, joista osa lienee melko tuoreita.
Mahdollisesti Hirviharjun toisintonimi on Hirvenkuoppakangas, joka mainitaan olevan Poikkijoen takana. Poikkijokea on 1870-luvulta 1930-luvulle saakka käytetty myös uittoreittinä, jonka jäljiltä osa kuopista sattaa myös olla.
Vuonna 2020 Maanmittauslaitoksen lidar-korkeusmallista tunnistettiin yhteensä 13 kuoppaa itäkoillinen-länsilounas -suuntaisessa linjassa.
Paikallisen informantin mukaan (palaute muinaisjäännösrekisterissä v. 2017) mahdollisia pyyntikuoppia on myös metsätien itäpuolella Hirviharjussa. Samoin Lehmisaarenkallion eteläpuolella, Saukonsalmennevan yli menevän penkkatien päässä, sen länsipuolella, sekä Pataman ohi menevän vanhan tien itäpuolella.
Luonti: 7.11.1996 Viimeisin muutos: 19.12.2023
Tutkimukset
Kaarlo Katiskoski inventointi 1992
Huomautuksia: Lehtimäki, Esihistoriallisten kohteiden inventointi 1992, kohde Lehtimäki 7 Hirviharju.
Luonti: 1.1.1900 Viimeisin muutos: 6.6.2007
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.