Vain koekuopista 3 ja 9 tuli kyntökerroksen jälkeen ihmistoimintojen jättämiä jälkiä. Muista
koekuopista ei kyntökerroksen jälkeisessä tasossa eikä profiileissa olut havaittavissa mitään
merkkejä kulttuurikerroksesta.
Suuri osa kuopista tulleista löydöistä oli selvästi historialliseen aikaan kuuluvia. Kaikista koekuopista tuli myös historiallista aikaa vanhempia löytöjä, jotka löytöpaikan korkeuden perusteella ajoittunevat rautakaudelle. Esihistoriallinen löytöaineisto koostuu keramiikasta, savitiivisteestä, palaneesta savesta, savikuonasta ja palaneesta luusta. Myös kuopista löydetyt rautakuonan palat kuulunevat esihistorialliseen aineistoon.
Koekaivaukset eivät tuoneet esiin suoria todisteita paikalla olevasta kiinteästä
muinaisjäännöksestä, joka selittäisi pellolta tehdyt metalliesinelöydöt. Koekaivauksen löytöaineistoa voi luonnehtia asuinpaikoille tyypilliseksi. Näin ollen pellolta metallinetsinnässä löytyneet rautakautiset metalliesineet liittynevät paikalla rautakaudella olleeseen asuinpaikkaan, jonka tarkka sijainti ei paljastunut koekaivauksessa. Todennäköisesti se sijaitsee koekuopan 9 tuntumassa. Tehtyjen havaintojen varmistaminen ja tarkentaminen edellyttää kaivausten jatkamista.
Luonti: 31.3.2021 Viimeisin muutos: 31.3.2021
Hanketiedot
Tutkimusperuste:
Tieteellinen
Rahoittaja/tilaaja:
Suomen kulttuurirahasto, Mullankaivajat -hanke ja Raision kaupunki
Ladattava tiedosto saattaa sisältää kuvia, karttoja tai muita sisältöjä jotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöä varten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.