Taisteluhaudan läpi kaivetussa ojassa ja ojan profiilissa ei havaittu merkkejä tukirakenteista. Tämä viittaa siihen, että taisteluhauta on kaivettu luontaisen sorarinteen läpi eikä sitä sitten ole tuettu esimerkiksi puilla tai kivillä – tai sitten puutavara on korjattu aikoinaan pois. Merkkejä mahdollisista tukirakenteista ei kuitenkaan ole jäänyt.
Ojan profiilissa taisteluhaudan syvimmän näkyvän pinnan alla oli n. 70 cm leveä ja 80 cm syvä
humuksensekainen sorakerros. Kerrostuma erottuu selkeästi sen ympärillä olevasta luontaisesta sorasta. Tämä viittaisi siihen, että taisteluhauta on kaivettu alun perin n. 1,6 m syvyydelle, minkä jälkeen se on täyttynyt nykyiseen muotoonsa. Kerros voisi siis olla luontaista täyttöä tai se voisi edustaa ihmisen tekemää täyttö – tai parantelukerrosta. Haudan läpi kaivetusta ojasta ei tullut löytöjä.
Ojan profiilin keskiosassa, taisteluhaudan syvimmän näkyvissä olevan pinnan alla havaittiin tummempi, humuksensekainen sorakerros, joka oli n. 80 cm paksu. Siinä oli erikokoisia kiviä, jotka eivät olleet järjestyksessä eivätkä muodostaneet minkäänlaista rakennetta. Kerros voisi edustaa luontaista tai ihmisen tekemää täyttöä, joka on muodostunut jossain vaiheessa haudan kaivamisen jälkeen. Vaihtoehtoisesti täyttöä on voinut kerrostua vallien romahtamisen myötä. Toisaalta kerros voisi myös liittyä haudan paranteluun, jota on voitu tehdä sateiden tai muiden tekijöiden vaurioittaessa haudan pohjaa. |