Viirikallion esihistoriallisella asuinpaikka- ja röykkiöalueella jatkettiin v. 1987 aloitettuja kaivauksia keskittyen nyt asuinpaikan tutkimiseen. Tarkoituksena oli toisaalta selvittää asuinpaikan laajuutta, toisaalta tutkia "palokuoppien" ja kulttuurikerroksen sekä löytöjen lähempää yhteyttä. Kaivajina toimivat Kyrönmaa-opiston perinnepiirin jäsenet.//Tutkimus toteutettiin avaamalla maan pinnalle näkyvän, halkaisijaltaan n. 4 m olevan kuopanteen viereen 2 x 2 m:n kaivausruutuja. Tarkoituksena oli kuopanteen kaivaminen puoliksi pohjaan profiilin piirtämistä varten.//Kuopanteen kohdalla maa oli nokista ja ympäristöä likaisempaa, minkä lisäksi siinä esiintyi palaneita kiviä, ts. kysymyksessä oli ilmeisesti tulisija. Löytöaineisto käsitti saviastianpaloja, kvartsiesineitä ja -iskoksia sekä kolme alasinkiveä, joiden perusteella paikalla pääteltiin olleen "kivisepän" työskentelypaikan.
Saviastia-aineisto käsitti osittain naarmupintaista, osittain tekstiilipainannepintaista keramiikkaa. Ensiksi mainittu vaikutti saviainekseltaan sekoittamattomalta, jälkimmäisessä oli sekoitusaineena kiillettä. Kolme poltetun saven kappaletta ovat ilmeisesti peräisin upokkaista. Muu löytöaineisto käsitti mm. palanutta luuta ja pieniä paloja rautakuonaa/hölmää. Muinaisjäännöksen tutkimuksia jatkettiin v. 1989.
Luonti: 1.1.1900
Hanketiedot
Rahoittaja/tilaaja:
kaivauksenjohto virkatyönä, kaivusapulaiset osaksi
Henkilökunta
Kaivausjohtaja:
Mirja Miettinen
Raporttitiedot
Tekijä:
Mirja Miettinen
Päivämäärä:
7.1.1992
Sijainti(alkup):
museoviraston arkeologian osaston arkistossa
Julkaisut
Miettinen, Mirja 1989. Den österbottniska kustbosä
Ladattava tiedosto saattaa sisältää kuvia, karttoja tai muita sisältöjä jotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöä varten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.