Kenttätutkimusleiri oli rinnastettavissa pelastuskaivauksiin, sillä kohteeseen oli kajottu vuosien 1998-2000 välisenä aikana, jolloin joitakin ehjiä keramiikka-astioita oli kadonnut.
Kenttätutkimusten tavoitteena oli dokumentoida löytöpaikalla selvästi näkyvillä olevia esineitä sekä nostaa ne. Viikon mittaisten kenttätutkimusten aikana ehdittiin dokumentoida ja nostaa yhteensä 32 löytöä (sisältää keramiikka-astioita ja astioiden paloja, kaksi kivihioimien aihiota sekä yksi pronssipata). Esineitä todettiin kauttaaltaan olevan arveltua enemmän, osa myös pohjasedimenttiin hautautuneena.
Löytöpaikan laajuudesta saatiin tutkimusten perusteella tarkempia arvioita. Hylyn puisten rakenneosien todettiin kuuluvan samaan löytökokonaisuuteen hiukan erillään sijaitsevista lastina olleista esineistä. Tämän todisti hylyn puuosiin takertuneena ollut pronssipata, joka pystyttiin ajoittamaan muun löytöesineistön kanssa samanaikaiseksi.
Syyskuun kenttätutkimuspäivän aikana hylyn rakenteista otettiin kolme puunäytettä, yksi mahdollisesta kylkilaudoituksesta ja kaksi todennäköisestä mastonkengästä. Hylyn puuosat ovat suhteellisen hentoja, ja viittaavat aluksen olleen ilmeisesti varsin pienikokoinen, oletettavasti enimmillään 15 metriä pitkä.
Tutkimuksia tullaan jatkamaan.
Luonti: 4.2.2008 Viimeisin muutos: 4.2.2008
Hanketiedot
Kenttätyöajankohta:
23.6.–30.6., 10.9.2002
Tutkimusperuste:
Tieteellinen
Rahoittaja/tilaaja:
Suomen merimuseo, vapaaehtoisia työntekijöitä
Hankkeen vaihe:
Raportti puuttuu
Henkilökunta
Kaivausjohtaja:
Riikka Alvik
Ladattava tiedosto saattaa sisältää kuvia, karttoja tai muita sisältöjä jotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöä varten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.