Osana kirkon restaurointityötä uusittiin kirkon lattia, jolloin oli mahdollista dokumentoida lattianalaiset haudat. Restaurointisuunnitelmien mukaan alkuperäisenä tarkoituksena oli korottaa kirkon lattiaa 75 cm, mutta Muinaistieteellinen toimikunta sai tämän kielletyksi ja kirkon lattiakorkeus oli tarkoitus määrä säilyttää entisellään.
Kirkon kuorista dokumentoitiin kaksi muurattua hautaa. Niistä ensimmäinen sijaitsi itäisimmän pilariparin keskellä. Toisen muuratun haudan lounaisnurkka on luoteisimmasta pilarista itään. Kirkosta dokumentoitiin myös yhteensä 12 multahautaa. Luultavasti kyseessä oli heti lattian alta vastaan tulleista arkuista, koska osa arkuista on dokumentoitu karttaan pohjois-etelä-suunnassa. Ne siis vaikuttavat lattian alle lasketuilta tai myöhemmin liikutelluilta. Löytöinä kansallismuseon kokoelmiin tallennettiin muutamia ruotsalaisia ja venäläisiä rahoja 1700-luvulta, arkun kädensijoja, hautatekstiilejä, lasiesineiden paloja ja rappauspaloja. Löydöt ovat suhteellisen nuoria ja vähälukuisia. Ne vahvistavat sitä päätelmää, että kirkossa ei juurikaan tehty varsinaisia kaivaustöitä.
Luonti: 24.7.2008 Viimeisin muutos: 24.7.2008
Hanketiedot
Kenttätyöajankohta:
11.-13.5.1907
Hankkeen vaihe:
Raportti puuttuu
Henkilökunta
Kaivausjohtaja:
Björn Cederhvarf
Raporttitiedot
Kokoelmatiedot
RHOA 624:1:10-16 Piirustukset
Kokoelmatiedot
KM Historialliset kokoelmat 4886:1-16 Löydöt
Kokoelmatiedot
KM Historialliset kokoelmat 2761 Mustavalkokuvat
Ladattava tiedosto saattaa sisältää kuvia, karttoja tai muita sisältöjä jotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöä varten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.