TYRNÄVÄ
Iso Sarvikankaan ja Häränhalmemaan asumuspainanteet

13.0453 ha

Kolmella vierekkäisellä suosaarekkeella sijaitsevan neoliittisen kivikauden asuinpaikoista koostuva kokonaisuus. Kaikilla kohteilla on asumuspainanteita. Kohteiden sijainti havainnollistaa hyvin asutuksen aikaista sijoittumista meren lahden saariin.
Till VARK-omradet hörande objekt i fornlämningsregistret: Härmänhalmemaa; Iso Sarvikangas 1; Iso Sarvikangas 2;
Namn: Iso Sarvikangas 2
Typ: boplatser  bostadsgropar;
Datering: stenålder neolitisk;

Neoliittisen kivikauden asuinpaikka sijaitsee suon ympäröimällä kivikkoisella moreenipohjaisella kankaalla, joka on entinen saari. Kohteen asumuspainanteet (14 kpl, 24–96 m2) ovat koon ja muodon suhteen vaihtelevia.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Monipuolisia asumuspainanteita, jotka sijaitsevat hyvin asuinpaikan valintaa havainnollistavassa ympäristössä. Asuinpaikka on osa Iso Sarvikankaan ja Häränhalmemaan asumuspainannekokonaisuutta.

visa/dölj Allmänhet eller sällsynthet: allmänhet eller sällsynthet är inte betydelsefull egenskap
visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Yleiskuva asuinpaikasta, kaakosta. Petro Pesonen 2017  Kuva: Asumuspainanne 10, etelästä. Petro Pesonen 2017  Kuva: Asumuspainanne 1, lounaasta. Petro Pesonen 2017