VANDA
Suuri Rantatie, Brudbrinkenin haara

Namn: Suuri Rantatie, Brudbrinkenin haara
Typ: färdvägar  vägbottnar;
Datering: historisk 1700-tal;

Linjeföring för Stora Strandvägens som tagits ur bruk. Vägavsnittet som gått igenom ett svårt backavsnitt ersattes med en ny linjeföring år 1780. Det gamla vägavsnittet, som ännu kan urskiljas som en stig i skogen, har bevarats väl. I backavsnitten har undergrunden slitits till ett pass. Tidpunkten för vägens uppkomst är inte med säkerhet känd, men den härstammar möjligtvis från medeltiden då Stora Strandvägen uppstod.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Ett exceptionellt långt och välbevarat avsnitt av Stora Strandvägen, som slutade användas i ett tidigt skede.

visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Brudbrinken Suuren Rantatien vuonna 1780 käytöstä pois jäänyt linjaus. Vantaan kaupunginmuseo CC BY 4.0. Stella Karlsson 19.5.2022  Kuva: Brudbrinken Suuren Rantatien vuonna 1780 käytöstä pois jäänyt linjaus. Vantaan kaupunginmuseo CC BY 4.0. Stella Karlsson 19.5.2022