VANTAA
Suuri Rantatie, Brudbrinkenin haara

Nimi: Suuri Rantatie, Brudbrinkenin haara
Tyyppi: kulkuväylät  tienpohjat;
Ajoitus: historiallinen 1700-luku;

Suuren Rantatien käytöstä pois jäänyt linjaus. Vaikean mäkiosuuden kautta kulkenut tieosuus korvattiin uudella linjauksella vuonna 1780. Metsässä yhä polkuna erottuva vanha tieosuus on hyvin säilynyt. Rinneosuuksissa tienpohja on kulunut solaksi. Tieosuuden syntyaika ei ole varmuudella tiedossa, mutta se periytyy mahdollisesti keskiajalle Suuren Rantatien syntyaikaan.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Poikkeuksellisen pitkä ja hyvin säilynyt varhaisessa vaiheessa käytöstä jäänyt Suuren rantatien osuus.

Kuva: Brudbrinken Suuren Rantatien vuonna 1780 käytöstä pois jäänyt linjaus. Vantaan kaupunginmuseo CC BY 4.0. Stella Karlsson 19.5.2022  Kuva: Brudbrinken Suuren Rantatien vuonna 1780 käytöstä pois jäänyt linjaus. Vantaan kaupunginmuseo CC BY 4.0. Stella Karlsson 19.5.2022