KURIKKA
Majamäki/Sikaniemi

Namn: Majamäki/Sikaniemi
Typ: gravplatser  brandgravfält; boplatser ;
Datering: järnålder merovingertid;stenålder neolitisk;

Kuivatun järven entisessä saaressa sijaitseva kohde, jossa on kivikautinen asuinpaikka ja rautakaudelle merovingi- ja viikinkiaikaan ajoittuva asuinpaikka ja polttokenttäkalmisto. Perimätiedon perusteella paikalla on mahdollisesti ollut järvikalastukseen liittyviä kalamajoja keskiajalla ja uuden ajan alussa. Läheinen pronssikautinen keihäslöytö viittaa myös pronssikautisen asutuksen mahdollisuuteen.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Hyvin säilynyt usealle ajanjaksolle ajoittuva kohde, jonka löytöaineistossa on edustettuna alueelle harvinainen viikinkiaika.

visa/dölj Omgivning och landskap: omgivning och landskap innehåller fortfarande många element som stöder objektets begriplighet och objektet är ett väsentligt landskapelement för området
Kuva: Yleiskuvaa muinaisjäännösalueelta. Janne Rantanen CC BY 4.0. Janne Rantanen 12.5.2021  Kuva: Yleiskuvaa muinaisjäännösalueelta. Janne Rantanen CC BY 4.0. Janne Rantanen 12.5.2021  Kuva: Yleiskuva peltosaarekkeelle, jossa muinaisjäännös sijaitsee. Kuvattu lännestä. Janne Rantanen CC BY 4.0. Janne Rantanen 16.4.2021