S:T KARINS
Muikunvuori

Namn: Muikunvuori
Typ: boplatser ; gravplatser  gravrösen; gravplatser  brandgravfält; kult- och berättelseplatser  skålgropsstenar; stenkonstruktioner  stengärden;
Datering: stenålder neolitisk;järnålder förromersk tid;järnålder vikingatid;järnålder korstågstid;historisk;

Monipuolinen ja pitkään käytetty muinaisjäännösalue, jossa on viikinki- ja ristiretkiaikainen polttokenttäkalmisto, kaksi kuppikiveä ja kaksi rautakautista asuinpaikka-aluetta. Lisäksi alueella on ollut asutusta jo kivikauden lopulla Kiukaisten kulttuurin aikaan. Kohdetta on tutkittu kaivauksin ja sillä on yhä runsaasti tutkimuspotentiaalia.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Hyvä esimerkki lounaisen Suomen muinaisjäännösalueesta, jossa eri-ikäiset ja -tyyppiset ihmistoiminnan merkit limittyvät toisiinsa.

visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Laaja muinaisjäännöskompleksi, jossa kulttuurierroksia ja rakenteita kivikauden lopulta rautakauden loppuun. Kuvassa alueen länsiosassa sijaitseva rautakautinen polttokalmisto. Teija Tiitinen 07.06.2006  Kuva: Todennäköinen röykkiöhauta alueen pohjoisosassa. Teija Tiitinen 10.07.2006  Kuva: Uhrikivet kalmistoalueen itäpuolella. Teija Tiitinen 25.10.2005  Kuva: Muikunvuoren muinaisjäännösalueen eteläisintä osaa, jossa taustalla sijaitsee Kiukaistenkulttuurin aikainen asuinpaikka. Teija Tiitinen 12.01.2010