KAARINA
Muikunvuori

Nimi: Muikunvuori
Tyyppi: asuinpaikat ; hautapaikat  hautaröykkiöt; hautapaikat  polttokenttäkalmistot; kultti- ja tarinapaikat  kuppikivet; kivirakenteet  kiviaidat;
Ajoitus: kivikautinen neoliittinen;rautakautinen esiroomalainen aika;rautakautinen viikinkiaika;rautakautinen ristiretkiaika;historiallinen;

Monipuolinen ja pitkään käytetty muinaisjäännösalue, jossa on viikinki- ja ristiretkiaikainen polttokenttäkalmisto, kaksi kuppikiveä ja kaksi rautakautista asuinpaikka-aluetta. Lisäksi alueella on ollut asutusta jo kivikauden lopulla Kiukaisten kulttuurin aikaan. Kohdetta on tutkittu kaivauksin ja sillä on yhä runsaasti tutkimuspotentiaalia.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Hyvä esimerkki lounaisen Suomen muinaisjäännösalueesta, jossa eri-ikäiset ja -tyyppiset ihmistoiminnan merkit limittyvät toisiinsa.

Kuva: Laaja muinaisjäännöskompleksi, jossa kulttuurierroksia ja rakenteita kivikauden lopulta rautakauden loppuun. Kuvassa alueen länsiosassa sijaitseva rautakautinen polttokalmisto. Teija Tiitinen 07.06.2006  Kuva: Todennäköinen röykkiöhauta alueen pohjoisosassa. Teija Tiitinen 10.07.2006  Kuva: Uhrikivet kalmistoalueen itäpuolella. Teija Tiitinen 25.10.2005  Kuva: Muikunvuoren muinaisjäännösalueen eteläisintä osaa, jossa taustalla sijaitsee Kiukaistenkulttuurin aikainen asuinpaikka. Teija Tiitinen 12.01.2010