VAALA
Nimisjärven esihistorialliset asuinpaikat

5.1988 ha

Nimisjärven alueen kivi- ja varhaismetallikautiset asuinpaikat ovat löydöiltään rikkaita ja varhaisen tutkimushistorian ansiosta merkittäviä. Entisessä Säräisniemen kunnassa sijaitsevien asuinpaikkojen löytöjen perusteella on nimetty kaksi esihistoriallista keramiikkatyyppiä. Nimisjärven kohderyppäästä valittiin kolme kohdetta edustamaan alueen asuinpaikkoja.
Till VARK-omradet hörande objekt i fornlämningsregistret: Nimisjoki Kaitanen; Nimisjärvi Niemelänniemi; Nimisjärvi Sillankorva;
Namn: Nimisjärvi Sillankorva
Typ: boplatser ;
Datering: förhistorisk;stenålder neolitisk;tidig metallålder;stenålder mesolitisk;

Kivi- ja varhaismetallikautinen asuinpaikka-alue sijaitsee Nimisjärven rantavyöhykkeellä. Kohde kuuluu varhaisiin kaivauksin tutkittuihin asuinpaikoihin.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Tutkimushistoriallisesti merkittävä kivikautinen asuinpaikka, joka viimeisimpien tutkimusten perusteella on osaksi huuhtoutunut järveen rannan eroosion myötä. Kohde kuuluu Nimisjärven alueen tutkimushistoriallisesti mielenkiitoiseen kohdekokonaisuuteen.

visa/dölj Allmänhet eller sällsynthet: allmänhet eller sällsynthet är inte betydelsefull egenskap
Kuva: Vaala, Nimisjärvi Sillankorva. Nimisjoen suulla sijaitseva kivi- ja varhaismetalliakutinen asuinpaikka ulottuu joen molemmille rannoille ja sillan kautta kulkevan tien molemmille puolille. Nimisjärven puolesta asuinpaikka-aluetta kuvattuna joen suun yli, kohti koillista. Teemu Mökkönen 1.6.2020