TURKU
Patterinhaka

Nimi: Patterinhaka
Tyyppi: puolustusvarustukset  tykkiasemat;
Ajoitus: historiallinen 1800-luku;

Suomen sodan (1808–1809) aikainen kuusikulmainen tykkipatteri (halkaisija 60 m), johon liittyvien vallien yhteispituus on 135 metriä (korkeus osin 4–5 m). Patterin pohjoisvallia reunustaa vallihauta. Linnoituksen sisäpuolella on ollut hirsinen majoitusrakennus ja kellari. Käyttöaikanaan patteri on vielä sijainnut pienellä niemellä.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Suomen sodan aikainen näyttävä puolustusvarustus, joka on arkeologisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas.

näytä/piilota Ympäristö ja maisema: ympäristö ja maisema täysin muuttuneet
Kuva: Patterinhaka Suomen sodan aikainen patteri kuvattu vallien ulkopuolelta itäisen sisäänkäynnin luota. Teija Tiitinen 23.08.2006  Kuva: Patterinhaka Patterin pohjoiset vallit vallien sisäpuolelta. Teija Tiitinen 23.08.2006  Kuva: Patterinhaka Patterin lounaiskulma. Teija Tiitinen 23.08.2006  Kuva: Patterinhaka Patterin eteläinen valli idästä. Teija Tiitinen 23.08.2006