RAASEPORI
Lepinjärven rautakautiset kohteet

18.8874 ha

Lepinjärven ympäristön lukuisat rautakautiset kohteet muodostavat laajan ja yhtenäisen kokonaisuuden, jossa rautakauden eri vaiheet ovat monipuolisesti edustettuina. Kohteiden esittely laajempana kokonaisuutena korostaa alueen arkeologista merkitystä ja tutkimuspotentiaalia.
VARK-alueeseen kuuluvat muinaisjäännösrekisterin kohteet: Brobacka; Bäljars 1; Domargård I; Domargård II; Domargård IV; Etterkilen - Hinders; Harjula; Lilla Näset; Stora Näset; Östergård;
Nimi: Domargård IV
Tyyppi: hautapaikat  hautaröykkiöt;
Ajoitus: rautakautinen;

Matala maansekainen röykkiö (15 x 15 x 0,5 m) peltosaarekkeen korkeimmalla kohdalla. Tarkemmin tutkimaton röykkiö on tulkittu sijainnin, rakenteen ja löytöjen perusteella rautakautiseksi hautaröykkiöksi

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Hyvin säilynyt rautakautinen röykkiö omaa runsaan tutkimuspotentiaalin. Kohde on osa Lepinjärven rautakautisten kohteiden kokonaisuutta.

Kuva: Yleiskuva etelästä. Länsi-Uudenmaan museo. CC BY 4.0 Tarja Knuutilainen 30.3.32021  Kuva: Yleiskuva idästä. Länsi-Uudenmaan museo. CC BY 4.0 Tarja Knuutinen 30.3.2021