RAASEPORI
Sjösängin röykkiöalue

12.8726 ha

Pronssi- ja rautakautiset röykkiöalueet ja asuinpaikat muodostavat poikkeuksellisen laajan, hyvin säilyneen ja ajallisesti eheän kokonaisuuden.
VARK-alueeseen kuuluvat muinaisjäännösrekisterin kohteet: Permortan; Sjösäng 1; Sjösäng 2; Sjösäng 3; Sjösäng 5; Sjösäng 6; Sjösäng 7; Sjösäng 8; Sjösäng 9; Starrböle 1;
Nimi: Sjösäng 5
Tyyppi: hautapaikat  hautaröykkiöt; asuinpaikat ;
Ajoitus: pronssikautinen;rautakautinen;

Pronssi- tai rautakautinen kohde, jolla 12 röykkiöitä ja asuinpaikka. Röykkiöiden koko vaihtelee pienistä halkaisijaltaan 3,5–2,5 metrin kokoisista aina 8,5 x 7,5 metrin kokoisiin.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Röykkiöitä ja asuinpaikan sisältävä kohde, joka on osana laajaa Sjösängin pronssi- ja rautakauden röykkiöaluetta.

Kuva: Sjösäng 5, röykkiö 4 kuvattuna pohjoisesta. Kohdetta peittää tiheä nuori kuusikko. Länsi-Uudenmaan museo. CC BY 4.0 Niko Anttiroiko 14.10.2020