Paraisten kirkon korjaustöiden yhteydessä oli kirkon lattia avattuna, jolloin oli mahdollista dokumentoida esiin tulleita muurattuja hautoja. Etukäteen tiedettiin, että Paraisten kirkossa pitäisi olla poikkeuksellisen paljon muurattuja hautoja. Historialliset lähteet mainitsivat 11 muurattua hautaa. Historiallisten lähteiden perusteella tiedettiin kuitenkin myös, että muurattuja hautoja oli todennäköisesti tuhoutunut edellisen lattiakorjauksen yhteydessä vuonna 1819.
Tutkijan ollessa paikalla lattia oli avattu ainoastaan kuorin kohdalla, josta löydettiin yhteensä kolme tiilistä muurattua hautaa, jotka sijaitsivat kuorin reunoilla. Koekaivausten perusteella pääteltiin, että muut kuorissa olevat haudat on luultavasti tuhottu ja täytetty hiekalla, kun kuorin lattia on laskettu muun kirkon lattian tasolle. Muista kirkoista saatujen kokemusten perusteella arkut on tällöin siirretty hautaan kirkon ulkopuolella. Pyynnöstä huolimatta lattian lisäavaamisesta ei tiedotettu tutkijaa, joten muun kirkon alueen tutkiminen jäi tekemättä.
Hauta 1 havaittiin kirkon lounaiskulmassa. Siinä on tynnyriholvi ja sen sisäseinissä on ainutlaatuinen maalauskoristelu. Haudan huomattiin olevan hyvin kostea, mikä on johtanut alimpien arkkujen lähes täydelliseen tuhoutumiseen. Ehjiä arkkuja oli yhteensä viisi, joista kolme aikuisten ja kaksi lasten arkkua. Historiallisten lähteiden ja vainajien perusteella hauta pääteltiin Bläsnäsin kartanon sukuhaudaksi.
Hauta 2 sijaitsi edellisen haudan vieressä eteläistä seinää vasten. Se todettiin tyhjennetyksi jo aiemmin, mutta sen pääteltiin olevan haudasta löydetyn nimikyltin perusteella Kuitian kartanon sukuhauta. Penkkien alta löydettiin vielä kaksi samaan hautaan kuuluvaa nimikylttiä.
Hauta 3 sijaitsi pohjoista seinää vasten sakariston ovesta itään. Haudassa oli tynnyriholvaus ja se oli poikkeuksellisen suuri, mutta vain metrin syvyinen. Hauta on jäänyt matalaksi vastaan tulleesta peruskalliosta johtuen. Haudasta inventoitiin yhteensä kuusi arkkua. Arkkujen nimikylttien ja vainajien perusteella hauta pääteltiin Attun kartanon haudaksi. Eräs vainaja oli haudattu everstin univormussaan, josta oli vielä osia säästynyt.
Valokuvin dokumentoitiin hautoja, arkkuja, arkkujen nimikylttejä ja edellä mainitun everstin univormun säilyneitä osia. Hautoja dokumentoitiin myös mittauksilla. |