Kohteen hoidossa korostuu maisemanhoito. Rakenteiden kunnostamiseen ja kohteen varustamisen lisäämiseen ei toistaiseksi ole tarvetta.
Maisemanhoidossa keskitytään nuoren kuusikon ja vesakon poistoon. Vesakon ja nuorten kuusten poisto redutista, taisteluhaudoista ja mahdollisista miehistösuojista on perusteltua muinaisjäännöksen säilymisen parantamiseksi. Kuusikon poisto myös laajemmin maiseman avaamiseksi ja mäntyjen elinolosuhteiden turvaamiseksi on myös perusteltua, mutta täydellistä puuston poistoa ei tehdä. Mahdolliset täydennyshakkuut tehdään
talviaikaan miestyönä ja hevosajolla. Hakkuu- ja raivausjätteet hävitetään hakettamalla tai polttamalla patterialueen ulkopuolella. Poistettava vesakko raivataan raivaussahalla tai leikataan oksasaksilla. Vesakon repiminen ja kitkeminen vaurioitaa sammalpintaa ja voi rakenteiden lähettyvillä aiheuttaa myös rakenteiden hajoamista. Vaurioituneeseen sammalpintaan voivat lisäksi levitä pioneerikasvit kuten maitohorsma tai vadelma, jotka levittäytyvät nopeasti ja ovat vaikeita poistaa myöhemmin.
Rakenteiden esiinkaivamista tai sammalpeitteen poistoa rakenteista ei tehdä. Redutin kivirakenne on aikanaan muurattu kalkkilaastilla, mikä on nyttemmin miltei kauttaaltaan murentunut kivien välistä. Kiviseinämien vieressä lepäävä maa vaikuttaa tukevan kivirakenteita, joten seinämien esiinkaivamista ei suunnitella. Jos kivirakenteita halutaan puhdistaa ja kaivaa esiin, tule rakenteiden kunto ja kestävyys tutkia ensin tarkemmin. Tarvittaessa rakenteet on stabiloitava esimerkiksi syvätäytöllä paljastamisen yhteydessä. Rakenteiden kestävyyden ja syvätäytyön tarpeen arvioi Museoviraston rakennushistorian osaston restaurointiyksikkö Maarakenteidenkaan kuten hautojen ja miehistösuojien osalta kunnostustarve ei ole välitön. Niiden säilyttämisen kannalta parasta on kevyt puuston poisto ja vesakon raivaus. Redutin sisäpuolella olevat muutamat kaivellut kuopanteet eivät tarvitse erityistä täyttöä. Niiden luonne ja tarkoitus on toistaiseksi selvittämättä, mutta ne eivät vaikuta liittyvän alkuperäiseen linnoitustoimintaan.
Kohteen varustamistarve riippuu kohteen käytöstä. Jos kohteelle ohjataan itsenäisiä kävijöitä, on perusteltua varustaa ja merkitä pieni parkkipaikka, minkä yhteydessä on kohdetta ja sen ympäristöä kuvaava informaatiotaulu. Kävelypolku taululta patterialueelle voidaan merkitä matalin puisin tolpin, pienin puisin opasviitoin tai -merkein, tai maalilla puustoon. Informaatiotaulu voidaan asentaa myös patterialueelle haluttaessa, mutta tällöin parkkipaikalla on suositeltavaa olla esimerkiksi puinen opasviitta tekstein varustettuna. Informaatiotaulun voi korvata myös informaatiolaatikko, mihin varataan kohteesta esitteitä karttoineen. Kohteelle ei tarvitse nykykäytöllä rakentaa erillistä polkua eikä kohteen sisällä ole toistaiseksi tarvetta polustolle. Jos kohteeseen ohjataan suuria kävijämääriä, tulee kohteen sisälle rakentaa polku, johon pääosa kulkemisen kuluttavasta voimasta kohdistuu.
|