ÖVERTORNEÅ
Kermajupon muinaisjäännökset

3.4830 ha

Näyttävä pyyntiin ja säilöntään liittyvä kokonaisuus koostuu rinteessä sijaitsevasta rakkakuoppa-alueesta ja sen vieressä rakan ja vesistön välisellä tasanteella sijaitsevasta pyyntikuoppaketjusta.
Till VARK-omradet hörande objekt i fornlämningsregistret: Kermajuppo; Kermajuppo 2;
Namn: Kermajuppo
Typ: arbets- och tillverkningsplatser  fångstgropar;
Datering: odaterad;förhistorisk;historisk;

Pyyntikuoppaketju (17 kpl, halkaisija 3–4 m, syvyys 0,3–1 m) sijaitsee rakkarinteen ja suorantaisen järven välisellä kapealla hiekkapohjaisella tasanteella. Sijainti on pyyntikuopille tyypillinen. Kohde muodostaa hienon kokonaisuuden viereisen rakkakuoppa-alueen kanssa. Kohde on tarkemmin ajoittamaton.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Ympäristöltään havainnollinen pyyntikuoppakohde, joka muodostaa viereisen rakkakuoppa-alueen kanssa mielekkään pyynnin ja säilönnän kohdekokonaisuuden.

visa/dölj Arkeologisk diversitet: diversitet saknas
Kuva: Ylitornio, Kermajuppo. Yksi pyyntikuoppaketjunlänsiosan pyyntikuopista. Kuvattuna kohti länttä. Teemu Mökkönen 25.8.2020  Kuva: Ylitornio, Kermajuppo. Jupolammin jyrkän rantatörmän päällä sijaitseva pyyntikuoppa on otettu uuteen käyttöön ulkohuussina. Kuvattuna kohti luodetta. Teemu Mökkönen 25.8.2020