IDENSALMI
Koljonvirran taistelupaikan muinaisjäännökset

0.9296 ha

Suomen sodassa loka-marraskuussa vuonna 1808 käydyn Koljonvirran taistelua on valikoitu edustamaan sotilasleiri, tykkiasema ja joukkohauta.
Till VARK-omradet hörande objekt i fornlämningsregistret: Koljonvirta korsualue; Koljonvirta Leirintäalue; Koljonvirta tykkipatteri 2;
Namn: Koljonvirta korsualue
Typ: boplatser  soldatläger;
Datering: historisk 1800-tal;

Koljonvirran taistelupaikalla taisteltiin Suomen sodan viimeisimpiä taisteluita loka-marraskuussa 1808. Korsualue on venäläisten sotilaiden rakentama majoitusalue. Paikalla on noin kolmekymmentä maahan kaivettua kuoppaa, jotka sijaitsevat riveissä loivassa hiekkarinteessä.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Korsualue on yksi harvoista Koljonvirran taisteluun liittyvistä kohteista, jossa on maanpäälle näkyviä selkeitä rakenteita. Majoitusalueen sijoittuminen taistelualueen taustalle on yhä nykyisessä maisemassa hyvin ymmärrettävissä. Kohde on valittu edustamaan Koljonvirran taitelupaikkaa yhdessä kahden muun kohteen kanssa.

visa/dölj Allmänhet eller sällsynthet: allmänhet eller sällsynthet är inte betydelsefull egenskap
Kuva: Koljonvirran itäpuolella sijaitsee taisteluun 1808 osallistuneiden venäläisten sotilaiden majoitukseen käytetty korsualue. Korsujen pohjat näkyvät maastossa neliomäisinä, noin metrin syvyisinä kaivantoina. Teemu Mökkönen 19.6.2019  Kuva: Koljonvirran itäpuolella sijaitsee taisteluun 1808 osallistuneiden venäläisten sotilaiden majoitukseen käytetty korsualue. Korsujen pohjat näkyvät maastossa neliomäisinä, noin metrin syvyisinä kaivantoina. Teemu Mökkönen 19.6.2019